Mezitli Belediyesinde Kadrolu Isçilere Yüzde 63 Zam

İçel’in merkez ilçe Mezitli Belediyesi ile Belediye Is Sendikasi arasinda gerçeklesen sözlesme çerçevesinde, kadrolu isçilerin ücretlerde yüzde 63 oraninda artis saglandigi bildirildi.

Mezitli Belediyesinde Kadrolu Isçilere Yüzde 63 Zam
Mezitli Belediyesi ile Belediye Is Sendikasi arasinda 54 kadrolu isçiyi etkileyen Toplu Is Sözlesmesi töreni gerçeklestirildi.

Bu çerçevede kadrolu isçilerin ücretlerine yüzde 63 oraninda zam yapildigi kaydedildi.

"Çalisanlarimizi enflasyona ezdirmeyecegiz"

Çalisanlarini enflasyona ezdirmeyeceklerini dile getiren Mezitli Belediye Baskani Neset Tarhan, "Depremler, doga olaylari ve enflasyonun artisi nedeniyle ülkemizde ciddi derecede ekonomik kriz yasaniyor. Bu olumsuzluklara ragmen sendika yetkilileri ve is yeri temsilcimizle görüserek, toplu sözlesme üzerinden çok fazla zaman harcamadan uzlasi sagladik. Kidemlilik zammini 0,90 TL iken 2 TL’ye çikarttik, Ramazan ve kurban bayramlari için ciddi artislar sagladik. Ortalamaya vurdugumuzda yüzde 63’lük bir artis söz konusu oldu. Kuskusuz bu yeterli degil. Belediye olarak isçilerimizi asla magdur etmedik. Ücretlerini zamaninda ödedik, hiçbir gecikme yasatmadik. Isçiler arasindaki esitlik ilkesine mümkün oldugunca uyduk. Her yerde basarili belediye oldugumuzu söyleyebiliyoruz. Bu basarimizdaki en büyük etken süphesiz çalisanlarimizdir. Bu vesileyle basta tüm çalisanlarimiza ve idaremize karsi gösterdikleri anlayistan dolayi sendika yöneticilerine tesekkür ediyor, hayirli olmasini diliyorum" dedi.



"Ortak kararla sözlesme imzaladik"

Belediye-Is 1 Nolu Sube Baskan Yardimcisi Tahsin Eren Güvençli, "Ekonomik kosullar nedeniyle çok zor dönemlerden geçiyoruz. Çarsida, pazarda, kasapta alisveris yaptigimiz her yerde ciddi sekilde zorlaniyoruz ve enflasyonu biz isçiler de sonuna kadar hissediyoruz. Bu noktada toplu is sözlesmemizi imzalayan Mezitli Belediye Baskanimiz Neset Tarhan’a tüm isçilerin huzurunda tesekkür ederim. Bütün imkanlarini zorlayarak, ortak akil ve uzlasiyla iyi bir sözlesme çikarttik. Sözlesmemizin hayirli olmasini diliyorum" ifadelerini kullandi.

İçel’de en yüksek artisin Mezitli Belediyesi tarafindan yapildigini söyleyen Belediye-Is Akdeniz Bölge Örgütlenme Temsilcisi Mithat Fahliogullari, "Mezitli Belediye Baskani Neset Tarhan ile 40 yildir dostlugumuz var. Hem siyasi mücadele hem de sendikal mücadelede omuz omuza verdik. Görev yaptigi tüm belediyelerde isçi haklarini savunma konusunda her zaman en önde yer aldi. Bugün de buradayiz ve Baskanimiz Neset Tarhan ile imzaladigimiz toplu sözlesme İçel’in en yüksek Toplu Is Sözlesmesidir. Isçilerimiz maaslarini aldiklarinda bunu daha iyi görmüs olacaklar. Sözlesmemizin tüm isçilerimize hayirli olmasini diliyorum" diye konustu.

Kaynak: İHA