Memur-Sen Açiklamasi 'Isgalci Rejimin Terörünü Kiniyoruz'

Israil’in Mescid-i Aksa’ya düzenledigi ve 200 kisinin yaralandigi saldiriya iliskin Memur-Sen tarafindan açiklama yapildi. Açiklama çerçevesinde Islam degerlerine saygisizlik yapildigini belirtilerek Israil rejimi yapilan saldiri nedeniyle kinandi.

Memur-Sen tarafindan Israil’in Mescid-i Aksa’ya düzenledigi ve 200 kisinin yaralandigi 500’den fazla Filistinlinin ise gözaltina alindigi saldiriya iliskin bir açiklama yayinladi. Açiklamada yapilan saldirinin Filistinlilerin sahsinda esasen Müslümanlarin kutsalina, degerlerimize ve bütün bir insanliga gerçeklestirilmis barbarca bir saldiri oldugunu bildirildi.

Israil rejiminin her Ramazan ayinda kutsal alanlara, ibadet halindeki insanlara saldirmayi aliskanliga dönüstürdügünü belirtilen açiklama çerçevesinde, “Isgalci siyonist rejimin, dün gece Mescid-i Aksa’ya düzenledigi saldirilarda Kible Mescidi’ne siginan 200 kisi yaralanmis, ardindan gece baslayip sabaha kadar süren saldirida, insan haklari, hukuk hiçe sayilarak yasli, kadin, çocuk 500’den fazla Filistinli kardesimiz gözaltina alinmistir. Yarali insanlarin ambulansa ve hastaneye gitmeleri bile engellenmistir. Bu saldiri, Filistinlilerin sahsinda esasen kutsalimiza, degerlerimize ve bütün bir insanliga gerçeklestirilmis barbarca bir saldiridir” ifadelerine yer verildi.



“Memur-Sen olarak isgalci siyonist rejimi siddetle kiniyoruz”

Israil rejiminin kendi iç sorunlari nedeniyle iç karisiklik yasadigi hatirlatilan açiklamada gündem saptirmak ve zaman kazanmak için Müslümanlarin kanini döküldügü, degerlerine saldirildigi ve yine bir Ramazan ayini kana bulandigi degerlendirmelerinde bulunarak su ifadelere yer veildi:

“Gerekli müsahhas ve etkili adimlar atilmadigi için bu rejim fütursuzca, pervasizca katliamlarini sürdürmekte, degerlerimize saldirmakta, isgali genisletmekte ve derinlestirmekte, faili oldugu kiyim ve katliamlara, hiçbir insan hakkina saygi duymaksizin, Birlesmis Milletler’in aldigi kararlarla dalga geçercesine ve dünyanin gözü önünde devam etmektedir.

Kuruldugu ilk günden beri Filistin davasini sahiplenen, isgalci rejime karsi Filistinli kardesleriyle dayanisma içinde hareket eden Memur-Sen olarak, kurucu genel baskanimizin Kudüs sairi olmasinin da hususiyetiyle, isgal edilmis Filistin topraklarinda kadin ve çocuklari öldürerek var olmaya çalisan ve bir terör devleti olarak kurulmus isgalci siyonist rejimi siddetle kiniyoruz. Bütün dünyayi bu insanlik disi saldirilari protesto etmeye, zulme karsi tavir koymaya davet ediyor, Filistinli kardeslerimizle dayanisma kararliligimizi tekrar ve en güçlü sekilde vurguluyoruz”
Kaynak: İHA