Lübnan'dan Israil'e Havan Mermisi Atildi

Israil Savunma Kuvvetleri (IDF), Lübnan’dan Israil’in kuzeyine firlatilan roketlerin ardindan aksam saatlerinde havan mermisinin atildigini duyurdu.

Lübnan’dan Israil’in kuzeyine atilan 34 roketin ardindan Israil Savunma Kuvvetleri (IDF), Lübnan’dan Israil’in kuzeyine aksam saatlerinde havan mermisinin atildigini duyurdu. Havan mermilerinin ülkenin kuzeyindeki Metula kasabasi yakinlarina düstügü aktaran IDF, bölgede yapilan taramalarin ardindan çok sayida havan mermisi bulundugunu açikladi.

Israil basini, havan mermilerinin bos bir araziye düstügünü belirtilerek, saldirida ölen ya da yaralanan olmadigi aktardi.

“Israil güvenligini saglamak için her düzeyde harekete geçecek”

Israil Cumhurbaskani Isaac Herzog yaptigi açiklamada, Israil’in vatandaslarinin güvenligini saglamak için harekete geçecegini belirterek, uluslararasi toplumu düzenlenen son roket saldirisini kinamaya çagirdi. Herzog, “Israil devleti, kendi güvenligini ve vatandaslarinin güvenligini saglamak için her düzeyde harekete geçecek” ifadelerini kullandi.

Israil Savunma Bakani’ndan "tüm müdahale seçeneklerini hazirlamasi" talimati

Israil Savunma Bakani Yoav Gallant, güvenlik kabinesine Lübnan’in Israil’e yönelik saldirilarina yönelik "tüm müdahale seçeneklerini hazirlamasi" talimatini verdi.

Saldirinin arkasinda Hamas’in oldugu iddia edildi

IDF Sözcüsü Daniel Hagari, Lübnan’dan firlatilan roketlerin arkasinda Hamas’in oldugunu iddia etti. Hagari, IDF’nin Iran’in saldiridaki rolünü arastirdigini, ancak bunun Hamas tarafindan gerçeklestirildigini öne sürdü.

Basbakan Binyamin Netanyahu, Savunma Bakani Yoav Gallant, Disisleri Bakani Eli Cohen ve üst düzey savunma ve askeri yetkililer, roket saldirilarina verilecek yaniti görüsmek üzere bu aksam güvenlik kabinesi toplantisi öncesinde bir araya geldi.

Öte yandan Lübnan’dan Israil’in kuzeyine firlatilan 34 roketten 25’i hava savunma sistemi tarafindan basari bir sekilde durdurulmus, 5 roket Israil topraklarina düsmüstü. Roketlerden 4’ünün akibetinin ise arastirildigi aktarilmisti.
Kaynak: İHA