Kars'ta Tarlalar Sürülüyor

Kars’ta çiftçiler, tarlalarini sürmeye basladi.

Kars'ta Tarlalar Sürülüyor
Bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte çiftçiler de tarlalarini sürüp, ekin ekimi için ilk hazirliklarini yapmak üzere tarlarinin yolunu tuttu. Tarlalarini sürmeye baslayan çiftçiler, bir taraftan tarla sürerken, diger taraftan da ekim yapmak için hazirlik yapiyor.

Tarlalarini sürmeye basladiklarini ifade eden çiftçiler, “Kis uzun ve zor geçiyor. Havalar biraz da olsa isinmaya basladi.

Bizlerde tarlalarimizi sürmeye basladik. Ancak zaman zaman yagmur ve rüzgar islerimizi aksatiyor. Tarla sürüm islerimizi tamamlandiktan sonra insallah ekinlerimiz de ekecegiz” dediler.

Her seyi 3 aya sigdirdiklarina dikkat çeken çiftçiler, “Kis uzun, yaz kisa, her seyimizi 3 aya sigdiriyoruz. Ekim, bakim ve mahsul toplama 3 ayda yapiliyor. Isimiz zor Allah yardimcimiz olsun. Suan sadece tarlalarimizi sürüyoruz. 15’inden sonra insallah tohumlarimizi toprakla bulusturacagiz. Bereketli bir yil olmasini ümit ediyoruz” diye konustular.

Öte yandan Kars’ta tarlalarini sürmeye baslayan çiftçiler, bir birlerine yardim da ediyor, sabah erken saatlerde baslayan tarla sürümleri aksama kadar devem ediyor. Isleri bitiren çiftçiler, evlerinin yolunu tutuyor.
Kaynak: İHA