'Kadin Enerjisi' Projesi Ilk Yilinda Bin 500 Kisiye Ulasti

Türkiye’nin önde gelen sanayi kuruluslarindan Akkök Holding’in ‘Kadin Enerjisi’ projesi ilk yilinda bin 500 kisiye ulasti.

'Kadin Enerjisi' Projesi Ilk Yilinda Bin 500 Kisiye Ulasti


Akkök Holding istiraklerinden Akenerji, SEDAS ve Sepas Enerji tarafindan hayata geçirilen ‘Kadin Enerjisi’ projesi, 1’inci yilinda bin 500 kisiye ulasti. Holdingin enerji grubu sirketlerinin ortaklasa yürüttükleri ‘Kadin Enerjisi’ projesi kapsaminda sirket, ‘Kadin Enerjisi - Kampüste’, SEDAS ‘Kadin Enerjisi - Next’ ve SEPAS ‘Kadin Enerjisi - Bi’sey Olmali’ programlarini organize ediyor. Projeler kapsaminda, üniversite ögrencileri, çalisanlarin ortaokul, lise ve üniversitede egitim gören kiz çocuklari ile grup sirketlerindeki kadinlarin, kariyer yolculuklarini desteklemek amaciyla birçok farkli çalisma hayata geçirildi. Akkök Holding Yönetim Kurulu ve Icra Kurulu Üyesi Özlem Ataünal, projenin detaylarini paylasti.

“Kadin Enerjisi’ni Türkiye’ye yayiyoruz”

Ataünal, kadinlarin sosyoekonomik olarak güçlenmesi ve enerji sektörünün karar mekanizmalarinda daha fazla yer almalari gerektiginin altini çizerek su ifadeleri kullandi: “Gelecekte hem ülkemizde hem de dünyada sürdürülebilir kalkinma için kadinlarin ekonomiye katilimi olmazsa olmaz. Bu proje ile is yasaminda kadinlarin önüne konan engelleri yok etmeye ve onlari cesaretlendirmeye çalisiyoruz. “Kadin Enerjisi” projemizin 1’inci yilinda toplumsal cinsiyet ve firsat esitligi konusunda somut adimlar atarak daha fazla kadina ulastigimiz için çok mutluyuz.”

Üniversite ögrencileri, enerji grubu sirketlerinin kadin çalisanlari ve çalisanlarin ortaokul, lise ve üniversitede egitim gören kiz çocuklarinin es zamanli olarak projeden faydalandiginin altini çizen Ataünal, “Projemizin 1’inci yilinda bin 500 kisiye dogrudan fayda sagladik. Bu sayiyi Türkiye genelinde artirmak üzere projemizin kapsamini genisletmek için kollari sivadik” dedi.

Kaynak: İHA