Evin Içindeki Türbe Ramazan'da Ilgi Odagi Oldu

Bursa’daki bir evin içinde bulunan türbe, Ramazan aylarinda ziyaretçilerin ilgi odagi oluyor. Kimi evlenmek, kimi iyi bir is, kimi ise bebek sahibi olmak için dua ediyor.

Evin Içindeki Türbe Ramazan'da Ilgi Odagi Oldu
’Evliyalar ve sultanlar kenti’ olarak da anilan Bursa’da bir evde bulunan türbe dikkat çekiyor. Uludag’in eteklerindeki Molla Fenari Mahallesi’nde bulunan Tezveren Dede Türbesi yillardir vatandaslarin ziyareti ile dolup tasiyor. Içinde ev de bulunan türbe, Ramazan aylarinda ise iki kati misafir agirliyor.

Fatih Sultan Mehmet zamaninda lokman hekim olarak yasadigina inanilan, Tezveren Dede olarak bilinen zatin serefli ismi Seyh Ataullah’tir. Türbesi, 1900’lü yillarin basinda bir aile tarafindan yapilan evin içinde kalmis. Soyadi kanunuyla birlikte ’Tezveren’ soyadini alan ailenin üyeleri, ev bosaltilana kadar burada yasamistir. Günümüzde, Tezveren Dede Türbesi’nin bakimini da bu evde dogan ve çocukluguyla gençligi bu evde geçen aile üyelerinden Hayrettin Tezveren üstlenmistir.

Özellikle Ramazan ayinda sehir disindan çok sayida ziyaretçinin akinina ugrayan türbeye gelen vatandaslar, Tezveren Dede’nin kabri basinda evlenmek, iyi bir is, bebek sahibi olmak için dua ediyor. Bazi kadinlar ise türbe içinde Kur’an-i Kerim okuyor. Ramazan ayinda türbeleri gezdiklerini ifade eden vatandaslar, Tezveren Dede’nin kabri basinda da dua ettiklerini söyledi.

Kaynak: İHA