Erdemli'de Kalintiyla Mücadele Toplantisi Yapildi

İçel’in Erdemli ilçesinde ’yas meyve ve sebzede kalintiyla mücadele’ çerçevesinde toplanti düzenlendi.

Erdemli'de Kalintiyla Mücadele Toplantisi Yapildi
Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü tarafindan bitki koruma ürünleri bayiliklerine yönelik gerçeklestirilen toplantida konusan Erdemli Ilçe Tarim Müdürü Mesut Yildiz, tarimsal üretimin büyük önem tasidigini belirtti.

Yildiz, Erdemli’de 223 bin dekar alanda sulu tarim yapildigina deginerek, "Sulu tarim yapilan alanlarin yüzde 50’sinde limon yetistiriliyor, yüzde 21’inde açikta ve örtü altinda olmak üzere domates üretiliyor. Geriye kalan kisimda ise çesitli meyve ve sebzelerin yetistiriciligi yapiliyor. Ilçemiz oldukça genis bir ürün desenine sahip. Örtü altinda, açik, ilk ve son turfanda ürünler rahatlikla yetistirilmekte, sifir rakimdan baslanilip, 2 bin rakima kadar tarim yapilabilmektedir" dedi.

Ilçenin tarim yapilan toplam alaninin baska bölgelere göre kiyaslanamayacak kadar az olmasina ragmen yillik 1.1 milyon ton yas meyve ve sebze üretildigine dikkat çeken Yildiz, "Dolayisiyla kalinti nedeniyle ihracatta sikintilar yasanmamasi için çiftçi egitimini, bitki koruma ürünü bayileri ve çalisanlara yönelik egitimleri kisacasi bu yöndeki bütün egitim çalismalarini önemsiyoruz" diye konustu.

Tarim ve Orman Il Müdür Yardimcisi Mustafa Nevzat Zayim de bayilerin ticari faaliyet yürütmenin yaninda üreticileri de bilgilendirmesinin önemli oldugunu belirterek, ilaç uygulanmasi, ilaç aletlerinin kullanimi, ilaçlama yaparken koruyucu tedbirlerin alinmasi, ambalaj atiklarinin çevreye, dogaya atilmamasi konusunda herkese görevler düstügünü kaydetti.

Kaynak: İHA