Depremzede Çocuklarin Yüzünü Güldürdüler

Kayseri’den deprem bölgesi Kahramanmaras’a giden gönüllü ekipler, çocuklarla oyun oynayarak, kaldiklari yerleri boyayarak yüzlerini güldürdü.

Depremzede Çocuklarin Yüzünü Güldürdüler


"Asrin felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan Kayseri’den Kahramanmaras’in Afsin ilçesine giden gönüllüler, çocuklar için çesitli etkinlikler düzenledi.

Afsin Kafkas Kültür Dernegi Baskani Ahmet Özcan’in, bölgedeki çocuklarin psikolojilerinin bozulmasindan dolayi duydugu rahatsizligi, Kafkas Dernegi Kayseri Sube Baskani Nursah Özyüreg’e iletmesiyle Kayseri’den Afsin’e hareket eden yardimsever ekip, çocuklara moral verdi.

Türkiye Halk Oyunlari Federasyonu Kayseri Il Temsilcisi Mehmet Polat ve beraberindekiler, bu destek olusumuna teknik, manevi ve sanatla ilgili desteklerde bulunarak konuya kayitsiz kalmamis oldu. Türkiye Halk Oyunlari Federasyonu Kayseri Il Temsilcisi Mehmet Polat; “Folklor demek halk bilimi demek. Folklor oyunlari da bu bilim isiginda kök salmis ve gelismistir. Folklor oyunlari bir nidadir, seslenistir, kareografidir. Bu nidayi yasatmazsak bizlerin de pek bir anlami olmamaktadir. Halkimizi yasatmak ve onlarin dertlerine ortak olmak bizlerin en asli görevlerindendir. Bu gayeyle ben ve arkadaslarim, Kahramanmaras’in Afsin ilçesinin Sogucak Köyü’ndeyiz. Bizler buradaki çocuklarimiza, yani gelecegimize sahip çikabilirsek ne mutlu bize. Bu yönde emegi geçen herkese tesekkür ederim” dedi.

Kaynak: İHA