Çöp Evde Bulunan Çocuk Devlet Korumasina Alindi

Konya’da bir daireden çocuk aglama sesi duyan apartman sakinleri tarafindan çöp dolu dairede bulunan 1 buçuk yasindaki kiz çocugu hastanedeki tedavisinin ardindan Aile ve Sosyal Politikalar Il Müdürlügü tarafindan koruma altina alindi.

Çöp Evde Bulunan Çocuk Devlet Korumasina Alindi
Olay, geçtigimiz pazar günü saat 23.00 siralarinda merkez Selçuklu ilçesi Ihsaniye Mahallesi 30 Agustos Sokak’ta bir apartmanda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, apartmanda oturan vatandaslar, teras katta kiraci olarak oturan F.G.’ye ait daireden çocuk aglama sesi duydu. Bunun üzerine teras katin yan daire sahibine, kapiyi açtirarak ses gelen daireye girdiler. Içeri giren apartman sakinleri, karanlik bir oda içerisinde çöplerin arasinda 1 buçuk yasindaki Asel ismindeki kiz çocugunu buldu. Kiz çocugu yapilan ilk müdahalenin ardindan ambulansla hastaneye kaldirilarak tedavi altina alindi. Asel, tedavisinin tamamlanmasinin ardindan Aile ve Sosyal Politikalar Il Müdürlügü tarafindan koruma altina alindi.

Annenin ifadesi pes dedirtti

Küçük Asel evde çöpler arasinda bulundugu sirada bir pansiyonda oldugu öne sürülen çocugun annesi F.G., polis ekipleri tarafindan gözaltina alindi. Anne F.G’nin emniyetteki ifadesinde, “Son günlerde ailevi sorunlarim var, 1 buçuk yasindaki kizim Asel’i eve biraktim. Daha sonra hava almak için disariya çiktim. Bir süre gezdikten sonra arkadasimla bir süre oturdum. Sorunlarimi atlatmak için çikmistim. Olayin bu sekilde sonuçlanacagini bilemedim” dedigi ögrenildi. Emniyetteki islemlerinin ardindan serbest birakilan F.G. hakkinda ’aile hukukundan kaynaklanan yükümlülügün ihlali’ suçundan sorusturma baslatildi.
Kaynak: İHA