Batman'a Seattle Model Kütüphane

Kütüphaneler ve Yayimlar Genel Müdürlügü ile Batman Valiligi arasinda sehir merkezi ve ilçelerine kazandirilacak olan 7 halk kütüphanesi için protokol imzalandi.

Batman'a Seattle Model Kütüphane
Batman Sehit Senay Aybüke Yalçin Halk Kütüphanesi’nde Batman ve ilçelerine yapilacak olan 7 kütüphanenin lansmani ve protokol imza töreni düzenlendi.

Kazandirilacak olan kütüphaneler Bayindirlik, Tilmerç, Tilmerç bebek ve çocuk kütüphanesinin yani sira ekolojik ve yesil kütüphane olacak.

Protokol anlasmasinda konusan Vali ve Belediye Baskan Vekili Ekrem Canalp, Seattle model olarak adlandirilan ve su anda çatisi altinda olduklari kütüphanenin buna karsilik geldigini söyledi.

Merkezdeki kütüphanenin disinda kentin degisik alanlarinda daha çok kütüphanelerle cografi bir yayilim içerisinde insanlarin kütüphaneye erisimini kolaylastiran ve kalitecilik bir kütüphane hizmeti yayan bir model oldugunu belirten Vali Canalp, sunlari söyledi:

"Bu modelin Türkiye’deki Batman olarak öncüsü olabilmekten de memnuniyet duyuyoruz. Hatta bundan sonra Seattle modelini Türkiye’de Batman modeli olarak adlandirirsak bundan da çok büyük bir memnuniyet duydugumu ifade etmek isterim. Imzalamis oldugumuz protokollerle Batman’daki kütüphanelerin kapasitesini merkez için söylüyorum yüzde 90 nispetinde artirmis olacagiz. Bu da demek oluyor ki, evlatlarimiz kütüphaneler önünde sira beklemeyecekler. Çok fazla ihtiyaç duyan evlatlarimiz Kütüphanelerden istedikleri gibi faydalanma imkanina kavusmus olacaklar. Kültür ve Turizm Bakanligi’mizin gelistirmis oldugu bu model de kiymetli ve degerli bir modeldir. Insallah Batman merkezde dört ve diger dört ilçemizde de yapacagimiz dört kütüphaneyle Batman merkez ve ilçelerinin ihtiyaçlarini karsilamis olacagiz. Dört merkez dört de ilçelerimizde olacak sekilde kütüphane yapacagiz."

Kütüphaneler ve Yayimlar Genel Müdür Yardimcisi Taner Beyoglu ise, Kültür ve Turizm Bakanligi olarak kültürel kalkinmanin içtimai inkisafin en önemli unsuru olarak okuma kültürünün gelistirmesini gördüklerini ifade etti.

Beyoglu, okuma kültürünü gelistirmesi ile ilgili olarak da en öncelikli yapilmasi gereken islerden bir tanesi de okuma mekanlari ve kütüphanecilik hizmeti verildigi alanlari, mekanlari dönüstürmek, güçlendirmek, hem ilmi gereklilikler hem de gençlerimiz basta olmak üzere bütün yas gruplarimizin sosyal, egitsel ihtiyaçlarini göz önünde bulundurarak bu alanlari ihya etmek, bu tür ihtiyaçlara cevap verecek hale getirmek, sehir ile kütüphaneler arasindaki mekanlar iliskiyi kurmak oldugunu kaydetti.

"Bu anlamda bütün okuyucu guruplari, kullanici gruplari tarafindan rahatlikla erisilebilir ve kullanilabilir hale getirmek, velhasil bir okuma kültürü eko sistemi olusturmaktir" diyen Beyoglu, "Bizim Seattle kütüphane modeli olacak. Batman sehir merkezinde 4 tane kütüphane ilçelerimizde 3 tane kütüphane kazandiriyoruz. Batman Valiligin, belediyenin destekleriyle diger sehirlere örnek olacak bu çalismayi ilk defa burada yapmak bizim için büyük bir keyiftir” diye konustu.

Programa, Batman Valisi ve Belediye Baskan Vekili Ekrem Canalp, Kütüphaneler ve Yayimlar Genel Müdürü Taner Beyoglu, Genel Müdür yardimcisi Ahmet Aldemir, Sehit Senay Aybüke kütüphane Müdürü Derya Alapala, Il Kültür Müdürü Ihsan Aslanli ve proje mimarlari katildi.

Kaynak: İHA