Dünyaca Ünlü Kus Bilimciler Hersek'te

Dünyaca ünlü Kus Bilimci, Ekolog Kerem Ali Boyla ve beraberindeki kus gözlemciler, Hersek Lagünü Doga Egitim Merkezi ve Engelsiz Kus Gözlem Kulesi’ni ziyaret etti.

Dünyaca Ünlü Kus Bilimciler Hersek'te
Ülkemizde kus bilimi duayenlerinden dünyaca ünlü Kus Bilimci, Ekolog Kerem Ali Boyla, Çevre Bilimci, Arastirmaci Yazar Dr. Uygar Özesmi, Kus Gözlemcisi Murat Yarar ve Kocaeli-Istanbul Kus Gözlem Grubu, Altinova Belediyesi Hersek Lagünü Doga Egitim Merkezi ve Engelsiz Kus Gözlem Kulesi’ni ziyaret etti.

Kus Bilimci, Ekolog Kerem Ali Boyla ve beraberindeki gruba Altinova Belediyesi Kus Gözlemcisi Fatih Bülbül eslik ederek Hersek Lagünü hakkinda kendilerine bilgi verdi.

Türkiye’de 1980’li yillarda kus gözlem çalismalarini baslatan, ilk Kus Bank’i kurarak daha donra global veri tabani e-bird ile birlesmesiyle verileri tüm dünyada takibini saglayan Dr. Uygar Özesmi ve Ekolog Kerem Ali Boyla ile beraberindeki ekip, Hersek Lagününü gezerek kus gözlemi gerçeklestirdi.

Mevsime göre Hersek Lagününde tespit edilen türlerin oldukça yüksek oldugunu ifade eden Kerem Ali Boyla, Hersek Lagünün Marmara Bölgesindeki sulak alanlarin kalesi durumunda oldugunu ifade etti.

Marmara denizi etrafindaki sulak alanlarin, merkez Hersek Lagünü alinarak birbiriyle olan kus geçis hareketlerinin incelenip bir veri haritasi çikarilmasinin faydali olacagini söyledi.

Kaynak: İHA