Mersin'de MHP Afislerine Saldiri

İçel’in Erdemli ilçesinde Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) afislerinin kimligi belirsiz kisi ya da kisilerce kesilerek indirilmesi güvenlik kamerasina yansidi. Konuyla ilgili basin açiklamasi yapan MHP Erdemli Ilçe Baskani Fatih Serin, "Bu tür menfur saldirilar ülkemize, milletimize hiçbir zaman fayda getirmeyecektir" dedi.

Mersin'de MHP Afislerine Saldiri


Alinan bilgiye göre, dün gece saat 23.00 siralarinda ilçeye bagli Tömük Mahallesi’nde asili olan MHP bayrak, pankart ve afisleri kimligi belirsiz kisi ya da kisilerce kesilerek indirildi. Olayin ardindan bölgedeki güvenlik kameralari incelemeye alindi. Yapilan incelemede Cumhurbaskani adayi Kemal Kiliçdaroglu’nun fotografinin bulundugu bir aracin bir süre alanda durdugu, ardindan da parti bayrak ve pankartlarinin yere indirildigi tespit edildi.

MHP Ilçe Baskani Fatih Serin konuyla ilgili ilçe binasinda basin açiklamasi yaparak, saldiriyi gerçeklestirenleri kinadi. Serin, "Hür ve demokratik bir ülkede yasiyoruz. Hür ve demokratik bir ülkenin geregi olarak birçok siyasi parti Türkiye Cumhuriyeti’nde mücadele ediyor. Tabii bizler de Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu seçimlere elimizden geldigi kadar hazirlandik, hazirlanmaya da devam ediyoruz" dedi.

Parti bayrak ve pankartlarina bazi kisilerin zarar verdigini belirten Serin, "Dün aksam saat 11 civarinda Tömük Mahallemizde asili olan pankartlarimiz kimligi belirlenmeyen birtakim kisiler tarafindan yere indirilmistir. Biz her zaman sunu söylüyoruz. Demokratik bir ülkede yasiyoruz arkadaslar. Demokrasinin geregini yapmaya çalisiyoruz. Bunun için mücadelemizi veriyoruz. Ama bu tür menfur saldirilar ülkemize, milletimize hiçbir zaman fayda getirmeyecektir. Ben bunu yapanlari esefle kiniyorum. Ve Milliyetçi Hareket Partisi’ni böyle bir çarkin içerisine çekmeye çalisanlara da Milliyetçi Hareket Partisi olarak simdiye kadar müsaade vermedik, bundan sonra da vermeyecegiz. Biz yolumuza devam ediyoruz, devam etmeye de çalisacagiz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA