Kurtdere Güresleri 2-3 Eylül'de Yapilacak

Türkiye Geleneksel Güresler Federasyonu bünyesinde baslayacak Türkiye Yagli Güres Ligi’nin birinci sezon tanitim toplantisi gerçeklestirildi. Toplantiya Karesi Belediye Baskani Dinçer Orkan’da katilarak, Balikesir’de yapilacak olan Kurtdere güresleri için tarih verdi.

Kurtdere Güresleri 2-3 Eylül'de Yapilacak
Besiktas’ta düzenlenen toplantiya, Türkiye Geleneksel Güresler Federasyonu Baskani Ibrahim Türkis ve yönetim kurulu üyeleri, ligin isim sponsoru olan CW Enerji’nin yönetim kurulu baskani Tarik Sarvan, Karesi Belediye Baskani Dinçer Orkan ve lige destek veren sehirlerden birçok belediye baskani katildi.

Manavgat Belediyesi 10. Yagli Pehlivan Güresleri’yle 20-21 Mayis’ta ilk sezonu baslayacak CW Enerji Türkiye Yagli Güres Ligi; 10-11 Haziran’da Kocaeli Sekapark Yagli Güresleri, 24-25 Haziran’da Sahinbey Belediyesi Yagli Pehlivan Güresleri, 22-23 Temmuz’da Ordulu Mustafa Persembe Yaylasi Yagli Güresleri, 5-6 Agustos’ta Bursa Büyüksehir Belediyesi 15. Softaoglu Mehmet Pehlivan Yagli Güresleri, 19-20 Agustos’ta Yunus Emre Belediyesi 8. Geleneksel Yuntdagi Yagli Güresleri’yle devam edecek ve sampiyon, 2-3 Eylül’de 63. Geleneksel Kurtdereli Mehmet Pehlivan Yagli Güresleri’nde belli olacak.

Ligde ilk 24’e girmeyi basaran baspehlivanlar, Kirkpinar’a direkt katilim hakki elde edecek.

Toplantida, Geleneksel Aybasti Persembe Yaylasi Yagli Güresleri’nin bu yil itibariyla Ordulu Mustafa Persembe Yaylasi Yagli Güresleri olarak gerçeklestirilecegi açiklandi.

Baskan Orkan: “Kurtdere’de fiziksel ortami iyilestirdik”

Toplantida bir konusma da Karesi Belediye Baskani Dinçer Orkan yapti. Konusmasina depremde hayatini kaybedenlerin yakinlarina bassagligi dileyerek baslayan Baskan Orkan "Bizden önceki dönem Karesi Belediye Baskanimiz, Balikesir Büyüksehir Belediye Baskanimiz olan Yücel Yilmaz’di. Onun döneminde Kurtdere Güresleri önemli bir noktaya geldi. Bizimde bunu gelistirmemiz gerekiyordu. Ilk olarak fiziksel ortamin iyilestirilmesi çalismalarina basladik. En son geçen sene saha çiminde iyi olmadigini düsünerek saha çimini de degistirdik. Kurtdereli Güreslerinin marka olmasi için elimizden geleni yapiyoruz. Daha yeni bir federasyonuz. Lig yaparak futboldaki gibi daha çok kitlelere ulasin bir lig olacagiz. Biz buna destegi Karesi olarak, Kurtdere olarak verecegiz. Biz en büyük destegi Yücel Baskanimizdan aliyoruz. Böyle bir ligin olusumunda katki saglayan herkese tesekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA