Kiliçdaroglu, Izmir'den Seslendi

Millet Ittifaki olarak Izmir’de vatandaslarla bulusan CHP Genel Baskani ve Millet Ittifaki’nin cumhurbaskani adayi Kemal Kiliçdaroglu, “Inanin her sey çok güzel olacak. Bu ülkeye baharlar getirecegiz” dedi.

Kiliçdaroglu, Izmir'den Seslendi


CHP Genel Baskani ve Millet Ittifaki’nin cumhurbaskani adayi Kemal Kiliçdaroglu, ittifaki olusturan partilerin genel baskanlari ve cumhurbaskani yardimcisi adaylari olan IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, DEVA Partisi Genel Baskani Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Baskani Ahmet Davutoglu, Saadet Partisi Genel Baskani Temel Karamollaoglu, Demokrat Parti Genel Baskani Gültekin Uysal ile cumhurbaskani yardimcisi adaylari Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu ve Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas ile birlikte Izmir’de vatandaslara hitap etti. Kiliçdaroglu’na, esi Selvi Kiliçdaroglu da eslik etti. Üçkuyular Iskelesi’nden kalkan vapura binerek Pasaport Iskelesi’nde inen Kiliçdaroglu, Cumhuriyet Meydani’nda hazirlanan sahnede binlerce vatandasa seslendi.

“Ne olursa olsun bütün engelleri yikacagim”

“Birlikte mücadele edecegiz. Türkiye’yi birlikte aydinliga çikaracagiz. Bay Kemal sözü veriyorum; ne olursa olsun bütün engelleri yikacagim ve Türkiye’yi aydinliga çikacagiz” diyerek sözlerine baslayan Kiliçdaroglu, söyle konustu: “Herkes için adalet olacak. Hiçbir ayrim yapmayacagiz. 85 milyonu kucaklayacagiz. Kim haksizliga ugradiysa Bay Kemal onun yaninda olacaktir. Adalet kavramini büyütmemiz lazim. Adalet her yerde olmali. Bunu saglayacagiz. Izmir’de ilk kez oy kullanacak 215 bin 650 genç var. Bu seçimler gençlerin kendilerini göstermeleri gereken bir seçim. Demokrasiyi yeniden insa etme seçimidir. Hiçbir çocugun yataga aç girmeyecegi güzel bir Türkiye insa etme, kadin-erkek esitligi saglama seçimidir. Ayrismak degil kucaklasma seçimidir. Bu seçimler Türkiye’ye demokrasi getirme seçimidir. 5 milyon 300 bin genç ilk kez oy kullanacak. Gençlerimiz tarihe not düsecek. Onlar daha ileriki yaslarinda çocuklarina anlatacak. ‘Türkiye’de otoriter yönetim vardi. Bir tweet atarken bile annelerimiz babalarimiz uyarirdi. Sandiga gittim, bu ülkeye demokrasi getirmek için oyumu kullandim. Otoriter yönetim degistirdim ve demokratik bir ülkeyi insa ettim. Bir oyumun demokrasi için degeri çok büyük’ diye anlatacak. Çünkü 21 yüzyil dünyasinda Türkiye’nin büyümeye ihtiyaci var, kalkinmaya ihtiyaci var. Gücünü göstermeye ihtiyaci var. Dünyayla rekabete ihtiyaci var. Meraklanmayin. Bir sampiyonlar ligi kurduk. Dünyanin her tarafindan en yetkin insanlarla çalisiyoruz. Tek istegim sandiga gidin, oyunuzu kullanin. Geçen seçimlerde AK Parti veya MHP’ye oy vermis veya sandiga gitmeyen birini ikna edin ve beraber sandiga gidin. Gerçekleri, Türkiye’yi anlatin. Türkiye’nin bu çikmazdan çikmasi gerektigini anlatin ve Millet Ittifaki’na oy isteyin.”

“Tamamini alip son kurusa kadar getirecegim”

Ülkeye bahari, huzuru, kardesligi getirecegine söz verdigini belirten Kiliçdaroglu, sözlerini söyle sürdürdü: “Çiftçiyi toprakla baristiracagim. Kirsalda kadinin, gencin aç kalmasina, yoksul kalmasina neden olan düsünceyi ters yüz yapacagiz. Her kadinin sosyal güvencesi olacak. Evladini huzur içinde okula gönderecek. Böyle bir Türkiye insa edecegiz. Böyle Türkiye’de herkes mutlu olacak. Böyle bir Türkiye de gerçekten dünyada yeniden sahlanacak. Samandag’dan baslayarak İçel’e uzanan havzayi Akdeniz’in en büyük üretim merkezi haline dönüstürecegiz. Istanbul nüfusu 5 yilda 2,5 milyon azalacak. Ciddi istihdam alani olusturacagiz. En büyük yatirimlari gerçeklestirecegiz. Iktidar oldugumuzda 5 yilda 300 milyar dolar para gelecek ve tamami yatirima ayrilacak. O disariya götürdükleri 418 milyar dolari son kurusa kadar alip getirecegim. ‘Parayi nasil getireceksin?’ diyorlar Getirecegim. Uluslararasi hiçbir mahkeme bir devletin soyulmasina ‘Evet’ dememistir. Hukuk, adalet içinde çalinan paralarin tamamini getirecegim. Amerika’da çiftlik alacaklar, gökdelenler dikecekler, Bay Kemal de yiyecek. Yemem, tamamini alip son kurusa kadar getirecegim.”

“Inanin her sey çok güzel olacak”

Üretici ve emeklilere de seslenen Kiliçdaroglu, “2015’ten bu yana bayramda birer maas ikramiye dedim. Önce itiraz ettiler. Israr edince biner lira verdiler. Seçime gidiyoruz diye artirdilar. Kurban bayraminda iktidarimizda bankada parayi çekmeye basladiginizda 15 bin lira göreceksiniz. O para ananizin ak sütü gibi helaldir. Yine koro halinde ‘Parayi nereden bulacaksin?’ diyorlar. Sen 5’li çeteye para bulurken kimse sormuyor Bay Kemal’den baska. 5’li çeteden alacagim, üretene verecegim. 5‘li çete telas içinde ‘Ya Kiliçdaroglu kazanirsa.’ Kazanacagim. Gelecegim sizlerin oylari ile. Tüyü bitmemis yetimin hakkin yemem, yedirmem. Bizim güvenligimizi saglayan polis arkadaslarimizin dünya kadar derdi var. Meydan meydan söyledim ek gösterge diye. Itiraz ettiler, sonra tipis tipis geregini yaptilar. Onlar sadece sarayi düsünüyorlar. Yandaslari için çalisiyorlar, Bay Kemal vatandasi içi çalisir. Gençler umutsuzluk içinde geleceklerini yurt disinda ariyorlar biliyorum. Issiz çocuk evdeyse ne annede ne de babada huzur olur. Bugün milyonlarca issiz genç var. Evlerde huzur yok. Bu tablonun degismesi lazim. Köylerde okul açacagim. 100 bin ögretmen aramasi yapacagiz. Kirsalda veteriner hekim olacak, ziraat mühendisi olacak, toprak analizleri yapilacak. Hayvan asilari yapilacak onlar da devletten maas alacak. Yeni bir anlayisi, yeni bir devri baslatiyoruz. Üretene deger verecegiz, alin terine deger verecegiz. Disaridan arpa, yulaf, bugday, et aliyoruz. Canli hayvan aliyoruz. Ne oluyor yahu? Tamamini Türkiye’de yapamaz miyiz? Üreticimiz yapabilir ama siyasi tercih; onlari yoksulluga mahkum edip disardan almak. Bu siyasi tercihi degistirecegiz. Dünyanin bütçesi var. Bütçe tercihini siyasi iktidar yapar. Onlar 5’li çeteye çalisacak Bay Kemal de vatandasa çalisacak. Benim saraylarda gözüm yok. Mustafa Kemal’in mütevazi Çankayasi’nda halka hizmet edecegiz. Saraylarda 4-5 yerden aylik alanlar var, onlari da kesecegim. Kapinin önüne koyacagim. Endise etmeyin. Iklim degisikligi ile Akdeniz havzasi isinip orman yanginlari artiyor. 16 uçagi var beyefendinin. Iktidar oldugumda 16 uçagi satip orman yanginlari için uçak alacagiz. Inanin her sey çok güzel olacak. Bu ülkeye baharlar getirecegiz. 5’li çetelere çalismayacagiz. Inanin halkla beraber halk için çalisacagiz” diye konustu.



Meral Aksener: “Her aileden bir oy istiyorum”

IYI Parti Genel Baskani ve Millet Ittifaki’nin cumhurbaskani yardimcisi adayi Meral Aksener de diger Millet Ittifaki adaylari gibi sahneye esi ile çikti ve “Herkes esini getirince ben de kocami getireyim dedim. Ilk defa milli oldu. Utandi ve kaçti” dedi.

Aksener, “Siz zaten yanlisliklari, bizi yöneten zihniyetten görüyorsunuz. Tarihinizi bilmezseniz bu sehre ‘Gavur Izmir’ dersiniz. 14 Mayis gecesi kazanirsak isgalci olacakmisiz ya, isgali sona erdiren Izmir kararini vermis. Izmir’e ‘Gavur’ diyenler cumhuriyetin kurucularina da ‘Iki ayyas’ dedi.

Sonra ne oldu, o söze karsi önce kadinlar sonra gençler ayaga kalkti. 14 Mayis aksami insallah 13. cumhurbaskani olarak Kiliçdaroglu seçilecek ve kendisini alkislarla makamina oturtacagiz ama Erdogan ve arkadaslarina da nezaketle emekli edecegiz. Mitinglerde sadece Kiliçdaroglu’na oy istiyoruz ama burada bütün siyasi görüsten insanlar var. IYI Partililer IYI Parti’ye oy verecek. CHP seçmenine saygi duyuyorum ama her aileden bir oy istiyorum. Çünkü su ana kadar en fazla eziyet gören benim. Bana söylenenler kimseye söylenmedi. Bir anaya, babaanneye, ese söylenmeyecek ne varsa söylendi. Tüm kadinlara söylendi. Bize ‘Sürtük’ dendi, bana ‘Fosforlu’ dendi. Gençlere ‘Süfli’ dendi. Bana ‘Kocasini aldatti’ dendi. Bu benim için ölümdü. Simdi sizden hangi partiye oy verirseniz verin, her aileden bir oy istiyorum. Moralim için istiyorum, iradem için istiyorum, ailem için, torumum için istiyorum. Tüm kadinlar için istiyorum. Bu kavgayi, bu mücadeleyi verebilmek için size ihtiyacim var” ifadelerini kullandi.

Ahmet Davutoglu: “2. yüzyila yeni bir ufuk çizmek için buradayiz”

Gelecek Partisi Genel Baskani ve Millet Ittifaki’nin cumhurbaskani yardimcisi adayi Ahmet Davutoglu, sunlari söyledi: “Milletimizin yeni bir ufka ihtiyaci var. 2. yüzyila yeni bir ufuk çizmek için buradayiz. Izmir bugün destansi bir toplulukla Ankara’ya Bestepe’ye ve daha ötesine, yurdun her bir ucuna ‘Yeni bir ufuk çizmeye geldik’ diyor. Nasil bir esik, bunu konusalim. Farkli siyasi geleneklerden gelen 6 genel baskan ile huzurunuzdayiz. Milli birligi ve demokrasi ruhunu yasatan bu manzarayi ortaya çikarmak için çaba sarf eden Kemal Kiliçdaroglu ve tüm genel baskanlara tesekkür ediyorum. Bu manzara kolay olmadi. Aylarca görüstük ama hiçbir seyimiz gizli olmadi. Simdi ülkemizi iki yol bekliyor. Ya su anda otoriter yolsuzluk düzeni ile yönetilen Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi devam edecek ya da milleti birlestiren Millet Ittifaki yola devam edecek. Bir tarafta birbirini tanimadan bir araya gelen asik suratli, öfkeli, yamali bohça gibi Cumhur Ittifaki, diger tarafta nazik, güler yüzlü, sakin, vakur Millet Ittifaki. Aramizdaki fark bu. 14 Mayis günü sadece cumhurbaskanligi degisimine, iktidar degisimin imza atmayacaksiniz. 2 yüzyilinin yol haritasini çikaracagiz. 6 eksende aramizdaki farki anlatayim. Ilki demokrasi ve özgürlükler, insan haklari. Eger Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi denilen yamali bohça yoluna devam ederse ki edemeyecek, bugünkü yasaklar baskilar devam edecek ve özgürlük alanimiz kalmayacak. Biz gelirsek hiç kimse ötekilestirmeyecek. Herkes esit vatandaslik gururunu yasayacak. Gençler tweet dolayisiyla cezalandirilmayacak. Herkes istedigi gibi konusup yazacak inanacak, istedigi gibi giyinecek. Bu bizim size sözümüzdür. Iki, adalet. ‘Devletin dini adalettir’ diyen bir inançtan geliyor. Adaletin olmadigi yerde huzur, güven olmaz. Bugün talimatla yürüyen yargi mekanizmasini tam ve bagimsiz yargi sistemine dönüstürecegiz. Sinan Ates’in katillerini bulup mahkemeye çikaracagiz. Kimse cinayetin üstünü örtemeyecek. Vatandaslarimiz adalet için mahkeme önüne gittiginde arka kapilardan iktidara yakin danismanlar aramayacak. Üç, insan onuruna yarasan ekonomik düzen. Ucube sistem, tek akil ve devlet kaynaklarini yakinlarina peskes çeken sistem, fakiri daha fakir, zengini daha zengin yapti. Yigidi bir sogana muhtaç ettiler. O yigitler simdi sogan bile bulamiyorlar. Dört, siyasi ahlak. Ülkenin toraklari imar baronlarina peskes çekildi. Kimse siyasi ahlak disinda hareket edemeyecek. Mal beyani yapilacak . Bes, devlet kurumlari büyük ölçüde yiprandi. Devletimiz itibar kaybetti. Mülakat üzerinden niteliksiz insanlar devlet kadrolarini doldurdu. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni bütün kurumlari ile ayaga kaldiracagiz. Temiz siyaset ve liyakatla yeniden ayaga kaldiracagiz. Alti, dünyaya açik onurlu bir ülke. Bugünlerde kaybedecegini gören iktidar, birer birer saldirganlasti. Bu ülkede benden sonra basbakanlik yapan bir basbakan. Siz onu belediye baskani bile yapmadiniz. Seçimle degil parti içi oyunla basbakan oldu. Millete hakaret eden biri olursa, milli iradeye laf eden olursa hesaplasiriz. ‘14 Mayis’ta yabanci istilacilari memlekete vermeyecegiz’ diyor. Biz Millet Ittifaki, bu ülkenin tek kurusunun, tek emeginin, tek terinin yabancilara istismar edilmesine izin vermeyecegiz ama hiçbir cumhurbaskanina ‘Aptal olma’ diye mektup yazilmayacak. Bizim yurt disinda tek bir cent’imiz yok, bir santimetrekaremiz yok. Yasarsak da ölürsek de burada olacagiz. Bir Müslüman, Fatiha okuyan Müslüman’a hakaret etmez, niyetini okumaz. Kiliçdaroglu’na tahrik yaptilar. Erdogan, cami avlusunda siyaset yapti ve ‘Bunlar Diyanet Isleri Baskanligini kapatacaklar’ dedi.

Soruyorum; hangi metnimizde gördün Erdogan?”

Ali Babacan: “14 Mayis seçimi, aslinda bir referandum”

DEVA Partisi Genel Baskani ve Millet Ittifaki’nin cumhurbaskani yardimcisi adayi Ali Babacan, “Izmir, 15 Mayis sabahina çoktan uyanmis. Güzel Izmir’in daglarina çoktan bahar gelmis. Izmir umut, nese dolu. Gençler bu iktidar ne diyor. Is var ama gençler is begenmiyor diyor. Begenmediyseniz ne varsa haklisiniz. Hayatiniz çocukken hayal ettiginiz haytan farkliysa elbette begenmeyeceksiniz. Yarininizi göremiyorsaniz elbette begenmeyeceksiniz. Biz de begenmiyoruz. Bu ülkenin sizlere bir gençlik borcu var. Farkindayiz. Hedefimiz, her alanda Avrupa standartlarini yakalamis bir Türkiye. Çünkü Türkiye her alanda en iyisini hak ediyor. Bu ülke çok güçlü ama maalesef kötü yönetiliyor. 12 bin 500 dolara çikmis milli gelirimiz 10 bin dolarlarda sürünüyor. Bu ülkenin iyi yönetildiginde nasil basari elde ettigini, cumhuriyetimizin kuruldugundan bu yana gördük. Türkiye dünyadan koptu, içine kapandi. Seçimlerden bir gün önce Avrupali gençler Eurovision yarismasini konusacak. Türkiye katilmiyor bile. Sertab Erener bize büyük gurur yasatmisti. Yine basaracagiz. Bunlar yine olacak. Madonna’yi Metalica’yi Rihanna’yi, U2’yu ülkemizde agirladik. Hepsi Türkiye’ye geldi. Türkiye düzgün yönetildiginde büyün dünyanin gözbebegi oluyor. ‘TOGG’ ürettik diyorlar ama vatandaslar uzaktan seyrediyor. Gençler alip binsin diye imkan saglayacagiz. Telefon, otomobil, ev almak herkes için kolaylasacak. Bütün bunlar çok çabuk gerçeklesecek. 14 Mayis seçimi, aslinda bir referandum. Iki tercihli referanduma gidiyoruz. Otoriterlik mi demokrasi mi, keyfilik mi hukuk mu, baski mi özgürlük mü? Tek akil mi ortak akil mi, korku mu umut mu, öfke mi sevgi mi? Kriz mi hukuk mu, yoksulluk mu zenginlik mi, kara kis mi bahar mi? 15 Mayis sabahi nefes almamiz kolaylasacak. Özgürlügün oksijenini soluyacagiz. Bu seçimi emekliler, memurlar, isçiler, ögrenciler, çiftçimiz kazanacak. Bu seçimi milyonlar kazanacak” diye konustu.



Temel Karamollaoglu: “Zihniyet degisikligine, yönetim anlayisinin degisikligine ihtiyacimiz var”

Saadet Partisi Genel Baskani ve Millet Ittifaki’nin cumhurbaskani yardimcisi adayi Temel Karamollaoglu, “Önemli bir dönemden geçiyoruz. Bu seçimler, bugüne kadar yapilmis seçimlerden çok farkli bir seçim olacak. 20 yildir iktidarda kalan ve iki dönemdir tek basina Türkiye’yi yönetenler patinaj yapmaya basladilar. Patinajin ötesinde geri gidiyorlar. Bir sürü yeni bulusla güya milletimize ne kadar becerikliyiz diye anlatmaya çalisiyorlar. Bosluna çaba sarf ediyorlar. Milletimizin derdi belli. Adalet bizim en çok ihtiyaç duydugumuz husus. Adalet olmadan devlet olmaz. O da yetmez. Insanlar geçinebilecekleri kadar gelire kavusmak mecburiyetindedir. Bu, sadece yandaslara bazi pozisyonlari hibe ederek saglanamaz. 85 milyonluk ülkemizde 85 milyonun da hangi düsüncede, hangi inançta olursa olsun rahat geçinecek bir gelire ihtiyaci var. Bunu saglayamazsaniz ülkede huzur olmaz. Içinde bulundugumuz sartlarda emniyetli sekilde politikalari uygulayabilmek için de içinde bulundugumuz bölgenin huzura ve barisa ihtiyaci var. Ele almamiz icap eden konular çok. Issiz tek insanimiz kalmayacak. Her insan rahatlikla geçinebilecegi kadar gelir elde edecek. Bu bizim idealimiz. Hangi yolla bunu gerçeklestirecegiz, bunu da ifade ediyoruz. Ülkemizi bir bastan bir basa ileri teknoloji içeren, bizi zenginlestiren tesisleri kurmak mecburiyetindeyiz. Teknoloji üretecegiz. Teknoloji merkezleri kuracagiz. Insansiz hava araçlariydi, tankimizdi, bunlari sergiliyorlar ama bizim insanimizin ihtiyaçlariniza nasil çare bulabileceklerini bir türlü söylemiyorlar. Çünkü nasil çare bulacaklarini bilmiyorlar. Biz hem vaat ediyoruz hem de nasil çözebilecegimizi anlatmaya çalisiyoruz. 14 Mayis’ta bir zihniyet degisikligine, yönetim anlayisinin degisikligine ihtiyacimiz var. Bu arkadaslarimiz artik hantallasti. Kendilerini degistiremedikleri için siz bu arkadaslarimizi insallah 14 Mayis’ta degistireceksiniz” sözlerine yer verdi.

Gültekin Uysal: “Türk demokrasisinin en zor sinavina dogru yol aliyoruz”

Demokrat Parti Genel Baskani ve Millet Ittifaki’nin cumhurbaskani yardimcisi adayi Gültekin Uysal söyle konustu: “Damlardaki kar, saçaklardaki buz, kanayan kaynayan suya dar geliyor. Haberin var mi oluklardan akan su sesinde bahar geliyor. Sair diyor ya ‘Kim çizmis bu hududu gönlüme dar geliyor’ dedigi gibi milletimizin ruhundan fiskirmis irade ile bu coskuyu buraya tasiyanlara bu meydan dar geliyor. Izmir bizim için çok kiymetli. Bu sehir, Türk milletinin bu cografyada varligini sorgulayanlara karsi vatan topraginin bagrinda sira daglar gibi iradenin yükseldigi kutlu bir sehir. Bu kutlu sehir tarihi sorumlulugunu bir kez daha yerine getiriyor. Türk tarihi önünde bir kez daha irade koyuyor. Bu meydan, bu ülkenin yarinlarinin müjdecisidir. Inanin buna. Türk insani arasina duvarlar örmeye çalisanlara iste bu meydan cevaptir. Türk milleti yetki istediler, yetki verdi. Güç istedi, güç verdi. Beylere o da yetmedi. ‘Dilimizden dökülen kanun olsun’ dedi.

Saibeli referandumla onu da geçirdiler. ‘Sinirsiz yetki olsun, sifir denetim mekanizmasi ile uçacagiz kaçacagiz’ dediler. Bu keyfi rejimin fiilen ve resmen isledigi günden bugüne bu milletin sofrada ekmegi küçüldü. Gençleri daha fazla is bulamaz gale geldi. Türkiye’yi demokrasi liginden küme düsürerek kendi siyasi hedeflerine gideceklerini düsündüler. Bugün milletin iradesini bogmaya çalisiyorlar. Bir Içisleri Bakani var. 14 Mayis seçimleri darbe girisimiymis. Bu beylerin zihinlerinin nasil çalistigi ortaya döküldü. Demokrasi zaten muhalefette ifade edilecek bir inanç. Onlar hiçbir zaman inanmadilar zaten. Demokrasi ile ilgili ufuklarini gördük. Adlari ak olabilir ama alinlarinin ak olmadigini gördük. Eger bugün evladimiz ‘Alin teri döktüm, sinavlardan basarili oldum. Kamunun sinavlarina girdim, basarili oldum. Hakkimi ne sah ne padisah ne de reis yiyebilir’ dedigi gün bilesiniz ki adalet isliyor demektir. Adalet islemiyor. Türkiye’de adalet maalesef büyüklerin yirtip geçtigi, vatandaslarimizin takildigi örümcek agina dönüsmüs durumda. Türk demokrasisinin en zor sinavina dogru yol aliyoruz. ‘Yeter’ diyecegi. Ege’nin güzel sivesi ile ‘Yetti gari’ diyecegiz. Söyleyecek sözleri kalmadi, yalanlari kalmadi. Simdi muhalefeti elestirmekle mesguller. Terör örgütleri ile isbirligi yapma imtiyazi Erdogan’da. PKK ile FETÖ ile isbirligi yapabilir. Bunlar yetmedi Gaffar Okan’in katilerini aday listelerinde aday yaptilar. Vatanseverligimiz, bu mevsimlik milliyetçiler gibi olamaz.”

Ekrem Imamoglu: “Kazaniyoruz. Bunu aklinizdan çikarmayin”

Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani ve Millet Ittifaki’nin cumhurbaskani yardimcisi adayi Ekrem Imamoglu, sunlari söyledi: “Izmir muhtesem görünüyor. Hatta ucu görünmüyor. Izmir hazir miyiz? Her sey çok güzel olacak. Kazaniyoruz Izmir, kazaniyoruz. Millet kazaniyor millet. Hiç süpheniz olmasin. Çünkü sizlere güveniyoruz, Izmir’e güveniyoruz, Türkiye’ye güveniyoruz. Piril piril gençlere güveniyoruz. Hanimefendilere, beyefendilere, çocuklara güveniyoruz. Milletin evlatlarina güveniyoruz. Demokrasi asigi milletimize güveniyoruz. Cumhuriyetimiz kurulurken millet iradesi esas alindi. Millet iradesi önüne koyuldu ve o yol takip edildi. Millet Ittifaki, cumhuriyetin yolunu takip ediyor. Bu yol, 2. yüzyilin basinda muhtesem bir dönem vaat ediyor. Millet Ittifaki bu milletin ortak akli. Ortak ruhu, birligi. Tabii ki birlestirici güç lazim. 6 liderin ortaya koydugu bu birlik, muhtesem. Bu ittifakin en önemli kazanimlarimdan biri; Istanbul’u kazandik. Birlikte kazandik. O birlestirici gücü ortaya koyan, demokrasi kazanimlarinin teminati olan, Allah’in izni ile 15 Mayis sabahi 13. cumhurbaskanimiz olacak Kemal Kiliçdaroglu’na tesekkür ediyoruz. Bu kadrolar, milletin ihtiyaçlarini esas alan kadrolar. Liyakatli kadrolar. Liderlerimiz, devlet deneyimi olan kadrolar. Ortak akli esas alan, milletin taleplerini dinleyen ve asla insanlari ayirt etmeyen, partizanligi bütün devlet kademelerinden söküp atan ve esas olan Millet Ittifaki’nin iktidari milletin iktidaridir. Biz bu süreci, milletin evlatlari ile yönetecegiz. Biz ekonomi rahatlasin istiyoruz. Mutfaktaki yangin sönsün, paramiz pul olmasin istiyoruz. Ortak akil isbasina geliyor; hazir ol Izmir, hazir ol Türkiye. Ortak akla, demokratik katilima, her konunun muhatabiyla konuyu çözüme kavusturmaya hazir bir ekiniz. En büyük referansi sehirlerimizde yasattik. Çünkü biz Millet Ittifaki’nin ruhu ile görev yapiyoruz. Bundan asla vazgeçmeyecegiz. Sahadaki demagojik cümlelere aldanmayin. Unutmayin ki Millet Ittifaki’nin güçlü kadrolari, arkasindaki toplumsal güç sadece bu ittifak için degil 86 milyon insanimiz için seçim kazanacak. Seçimi onlar kazanirsa milli irade, Millet Ittifaki kazanirsa darbeymis. Hadi oradan. Bu usulsüzlüklere nasil basvurduklarini Istanbul’dan hatirliyorsunuz. Bir sandiga 4 oy atilmis ama biri geçersiz. Bak, bak. Utanmadan ‘Çaldilar’ dediler millete. ‘Hirsizlar’ dediler ama ne oldu? 13 bin oyu yeterli göremeyen akla, 806 bin oyluk Osmanli tokadi attilar. Kazaniyoruz. Bunu aklinizdan çikarmayin. 86 milyonun iktidari geliyor. Bir avuç insan kaybediyor. ‘Her seyin sahibiyim’ diyen, tipis tipis evine gidiyor. Gençligimiz var, yolumuz uzun. O zaman asla bölünmeyecegiz. Oylarimizi bölmeyecegiz. Cumhurbaskanliginda oyumuz Kemal Kiliçdaroglu’na. Oylarimiz Millet Ittifaki’na. Bir oy patlamasi bekliyoruz. Bu seçim partilerin yarisi degil. Bir kesimin iktidar olma seçimi degil. 86 milyon insanin kazanacagi bir seçim. 2. yüzyilin piril piril gelecege kavusma seçimi. 15 Mayis sabahi düsünün piril piril bir güne uyandiniz. Oksijeni içine çekiyorsunuz; mis gibi demokrasi, mis gibi esitlik, mis gibi liyakat, mis gibi kadinlara özgürlük, mis gibi hak, hukuk, adalet.”

Mansur Yavas: “Çankaya’ya kadar yürütecegiz. O yürümeyi seviyor”

Ankara Büyüksehir Belediye Baskani ve Millet Ittifaki’nin cumhurbaskani yardimcisi adayi Mansur Yavas, “Türkiye Cumhuriyeti’nin baskentinden Izmir’e selam getirdim. Biz artik alistik, normal seçimi unuttuk. Siyasi partilerin fikren yaristigi dönem bitti. Seçime gidiyoruz, sürekli üstümüze bir seyler sallamaya basliyorlar. Her seyi tükettikleri için, söyleyecekleri söz kalmadigi için bir seylerle suçluyorlar. Biz bu nefret dilini yok edecegiz. Kötülügü yok edecegiz. Türkiye’yi normal siyasetle bulusturacagiz. ‘Biz kaybedersek darbe olur’ diyorlar. Biz size kaybettirmek için buraya geldik. Bundan daha dogal ne var? ‘Seçime girebilirsiniz ama kazanamazsiniz, kazanmak yasak’ diyor. Demokrasi yerini bulacak. Millet iradesi sandiga yansiyacak, çiktigi sekilde kabulleneceksiniz. Ankara’da 25 yillik rant imparatorlugunu birakmamak için, bu ranttan kopmak istemediler. Iftiralar attilar. ‘Yönetemez’ dediler. Bir sürü ödüller aldik, borçlari ödedik. Tikir tikir islerimiz devam ediyor. Uluslararasi seffaflik ödülü aldik. Belediyede yolsuzluk dönemi bitti. Baktilar anketler kötü, yapilan konusmalar anketler üzerine yapilan konusmalar. Anketleri gördükçe saçmalamaya devam ediyorlar. ‘PKK’lilar sayaç okuyacak’ diyorlar. Türkiye Cumhuriyeti’nin baskentinde PKK’linin ne isi var? Söktükleri TC tabelasini yerine taktik. Istanbul seçiminde aynilarini söyleyemeye basladilar. ‘Istanbul düserse Kudüs düser, Mekke düser’ dediler. Seçimi iptal ettiler, Imamoglu gerekli dersi verdi çok daha iyi oldu. Birakmak istemiyorlar Çakarli arabalarini, villalarini, üç bes maasi, liyakatsizligi, torpili birakmak istemiyorlar. Bu düzen onlarin isine deliyor. Artik bu ülkede nefret siyasetinin normallesme zamani geldi. Benim bildigim, iyi bir Müslüman’in agzindan bal damlar. Kimseye iftira atmaz, yalan söylemez. Genel Baskanimizin bugüne kadar Cumhur Ittifaki’na tek kötü söz söyledigini duymadim. Siyasetin normallestigi, tatli, merhametin ön plana çiktigi, aç açikta kimsenin kalmadigi, kalkinmis bir ülke için birlestik. Birlese birlese kazanacagiz. Çünkü ayrismak istemiyoruz. Bu ülkenin ayrismaya tahammülü yok. Insallah Genel Baskanimizi Kizilay’da karsilayacagiz, Çankaya’ya kadar yürütecegiz. O yürümeyi seviyor” dedi.



Tunç Soyer: “Gelecegin Türkiye’sine çok yakisiyorsunuz”

Mitingde, CHP Izmir’in milletvekili adaylari ve ilçe belediye baskanlari da sahneye çikarak vatandaslari selamladi. Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, “Yeni bir çagi baslatmaya hazir misiniz? Bugün gelincik tarlasina dönen bu meydanda serpilen tohumlar, ülkemizin her karis topragini saracak. Cumhuriyet tarihinin en büyük dostluk ve kardeslik projesinin mimari Genel Baskanimiz, Izmir sizi cumhurbaskani yapmaya kararli ve siz gelecegin Türkiye’sine çok yakisiyorsunuz. Genel Baskanimiz liderligi ile yerelde elde ettigimiz basariyi ülkemizin her kösesine yayma zamani. Sizin önderliginizde bunu mutlaka basaracagiz. 14 Mayis’ta hep birlikte ülkemizi tertemiz bir siyasete teslim edecegiz” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA