Kavak'ta Hayvancilik Toplantisi

Samsun’un Kavak ilçesinde hayvancilik toplantisi yapilarak hayvan varligi ve süt besiciligi masaya yatirildi.

Kavak'ta Hayvancilik Toplantisi


Kavak’ta hayvan varliginin artirilarak besiciligin gelistirilmesi ve süt hayvanciligin artirilmasi amaciyla bölge hayvanciligi toplantida ele alindi. Tarim Ilçe Müdürlügü tarafindan düzenlenen toplantiya besiciler, kamu ve özel sektör, sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri katildi.

Yetistirici ihtiyaçlari ve tüketici beklentilerini karsilayacak tarimsal ekonomik model olusturulmasi amaçlanan toplantida ayrica süt sigirciligi, besi sigirciligi, küçükbas hayvan yetistiriciligi ve hayvan sagligi gibi konular ele alindi. Kavak Tarim Ilçe Müdürü Ergin Tas, kirmizi et ve süt talebinin yerli kaynaklardan karsilanmasi amaciyla hayvancilik sektörüne küresel rekabet gücü kazandiracak yapisal reform ve politika önerilerinin gelistirilmesi için yapilmasi gereken konularinin ele alinarak degerlendirildigini ifade etti.

Tas, hayvancilikta ana yapinin orta ve küçük isletmeler üzerine kurulmasini ve büyük isletmelerin de desteklenmesi gerektigini söyledi.



Kavak’ta tarimla ugrasan köylerde yasayan gençlerin de giderek azaldigini belirten Tas, gelistirilecek projeler ve devletin hayvanciliga verdigi tesvik ve desteklerin iyi anlatilmasi halinde gençlerin köylerinde kalacaklarini söyledi.

Toplantiya katilan özel sektör temsilcilerine Kavak’ta yapilacak ciddi bir çalisma ile bölgenin et ve süt veriminin bir kaç kat daha artmasinin mümkün oldugunu dile getirildi.

Kaynak: İHA