Gaziantep'i Rahatlatan Dev Tünel Projesi

Gaziantep’in ihtiyaci olan ve trafigi önemli ölçüde rahatlatacak olan dev tünel projesinin temeli atildi. Sehrin trafigini rahatlatmak adina önemli projelere imza atan Gaziantep’in Sahinbey Belediyesi bunlara bir yenisini daha ekleyerek 2 km gidis 2 km gelis olarak yapilan dev tünel projesi görkemli bir törenle açildi.

Gaziantep'i Rahatlatan Dev Tünel Projesi


Temeli atilan tünel projesinin 8 ay gibi kisa bir sürede tamamlanacagi müjdesini veren Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu, “Sahinbey Ilçemiz hizla büyüyor ve gelisiyor. Çarpik yapilasmanin düzeltilmesi çok önemliydi. Birileri Türkiye’de kentsel dönüsüm çalismalari yapmaktan korkarken biz 10.350 evin kamulastirmasini ve yikimini gerçeklestirdik. 6 Subat’ta yasadigimiz deprem felaketinde yapmis oldugumuz kentsel dönüsümün ne kadar önemli oldugu bir kez daha anlasilmis oldu. Böylelikle eski yapilari yenilerken, sehrimiz için yeni yollar, parklar ve sosyal tesisler yaptik. Yapmaya da devam ediyoruz. Gaziantep ve Sahinbey büyüyor. Her gün trafige yeni araçlar giriyor. Bu nedenle Gaziantep’i tam ortadan bölen Güney ve Kuzey aksinda çok önemli bir yol olan ve 40 yildir açilamaz denilen Özdemirbey Caddesi 2 seritli iken kentsel dönüsümle genisleterek 6 seride çikararak vatandasimizin hizmetine sunduk. Bogaziçi 2’nci etap yol çalismamizla 2 seritli yolu 6 seride çikarttik. Ayrica 12 seritli YesilVadi yolunu yaparak Dogu-Bati aksinda da trafigi rahatlattik. Akabinde eski garajlardaki 1000 tamirci esnafini sehrin içerisinden çikarip onlar için yeni bir sanayi sitesini kurup burayi da yikarak Boagaziçi Bulvari 1’nci Etap’i yapip, Inönü Caddesinin trafik yükünü hafiflettik. Daha sonra YesilVadi 3 katli Köprülü Kavsak çalismamiza basladik. Çünkü Karatas’a giden yolda trafik sikisiyor ve kazalar oluyordu. Burayi da 5 ay gibi kisa bir sürede yaparak halkimizin hizmetine sunduk. Orada trafik sorunu diye bir sey kalmadi. YesilVadi 3 katli Köprülü Kavsagimizin açilisini Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan yapmisti ve biz orada vatandasimiza tünelleri yapacagimiza söylemistik ve bu gün tünel projemizin temellerini attik. 8 ay sonra bu yil bitmeden rekor bir sürede tünellerimizi tamamlayacagiz. Çalismalarimizi 4 koldan yürütüyoruz. Böylelikle Türkiye’de en hizli açilan tünelleri 25 Aralik Gaziantep’in Kurtulus tarihinde Gaziantep halkinin hizmetine sunacagiz simdiden vatandaslarimiza hayirli olsun” dedi.



"Baskanimiz halk için çalisiyor"

Sahinbey Belediyesi’nin yapmis oldugu tünel projesinin sehrin trafigini rahatlattigini belirten vatandaslar, “Baskanimiz sehrin trafigini rahatlatmak adina daha önce Özdemirbey 1’nci ve 2’nci etap, YesiVadi Bulvari, Bogaziçi 1 ve 2’nci etap, 3 katli köprülü kavsak gibi önemli projelere imza atti. Simdide tünel projesine baslamis üstelik 1 yil gibi kisa bir sürede tamamlayacakmis. Onun zamaninda biz hizmetin her türlü güzelligini gördük. Sag olsun bizler için sabahin erken saatin de çalismaya basliyor. Yapilacak olan bu tünel projesi ile 40 dakikalik yol 1.5-2 dakikaya düsecekmis. Emegi geçe herkese çok tesekkür ediyoruz” diye konustular.

Düzenlenen temel atma törenine önceki dönem Adalet Bakani ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Adayi Abdulhamit Gül, TBMM Idare Amiri ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Sahin, AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, AK Parti Gaziantep Milletvekili Adaylari Av Hasan Teke, Bünyamin Bozgeyik, Irfan Çelikaslan, Eyüp Özkeçeci, STK Baskanlari ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA