Baskan Degirmenci'den 1 Mayis Mesaji

Hak-Is Genel Baskan Yardimcisi ve Özçelik-Is Sendikasi Genel Baskani Yunus Degirmenci ’1 Mayis Emek ve Dayanisma Günü’ dolayisiyla mesaj yayimladi.

Baskan Degirmenci'den 1 Mayis Mesaji
Degirmenci mesajinda, "1 Mayis bütün 1 yil boyunca dile getirdigimiz emekçilerin hakli talep ve beklentilerini haykirdigimiz günün simgesidir. 1 Mayis’ta her zamankinden daha gür bir sesle emekçilerin çözülmeyi bekleyen sorunlarini, umutlarini dile getirecegiz. Isverenler, emekçinin alinterinin karsiligini tam manasiyla verdiginde 1 Mayis asil o zaman bizim için bayram olacaktir.” dedi.

1 Mayis kutlamalarinin ana merkezinin depremin vurdugu Kahramanmaras olacagini ve diger tüm illerde de HAK-IS’e bagli sendikalarin meydanlarda olacagini ifade eden Degirmenci, “Depremde kaybettigimiz 50 binden fazla insanimizin acisi yüregimizdeyken, yine o bölgelerdeki emekçilerin yaninda oldugumuzu göstermek adina, bu yil 1 Mayis etkinliklerimizi gerçeklestirmek için Kahramanmaras’ta olacagiz. Yine ayni sekilde Hak-Is’in öncülügünde emekçiler adina taleplerimizin yer aldigi bildirimizi, sehirlerin meydanlarinda okuyarak, çalisma hayatindaki çözülmeyi bekleyen birçok meseleyi gündeme getirecegiz” ifadelerine yer verdi.

Degirmenci, “HAK-IS olarak yayinlamis oldugumuz bildiride de yer aldigi gibi; bütün çalisanlari ve toplu sözlesme düzenini koruyacak, çalisanlarin aileleri ile birlikte insanca yasamasina imkân taniyacak ücret düzenlemelerinin yapilmasini talep ediyoruz. Vergi oranlarinin düzenlenmesini, kriz sürecinde tüm ücretlilerden alinan vergi oraninin yüzde 10 olarak belirlenmesini istiyoruz. Emekli ayligi alt sinirinin asgari ücret düzeyine yükseltilmesini talep ediyoruz. Is kazasi ve meslek hastaliklarinin yasanmadigi bir çalisma hayati talep ediyoruz. Milli gelirden, ekonomik büyümeden ve refah artisindan hak ettigimiz payi almak istiyoruz. Deprem, sel, yangin gibi dogal afetlere karsi güvenli konutlar ve sehirler insa edilmesini bekliyoruz. Insani merkeze alan daha adil ve sürdürülebilir bir ekonomi istiyoruz. Bireyi esas alan düzenli asgari gelir yardimi sisteminin kurulmasini talep ediyoruz. Tüm emekçilerin ücretlerinin enflasyona karsi korunmasini talep ediyoruz. Aile yükümlülüklerini dikkate alan bir vergi sistemi istiyoruz. Kapsam disinda kalan isçilerin kadroya alinabilmesine imkân saglayacak bir düzenlemenin yapilmasini, kadroya geçen isçilerin tayin, becayis haklarinin verilmesini istiyoruz. Sendikal örgütlenmenin önündeki engellerin kaldirilarak, toplu pazarlik kapsaminin genisletilmesini, sendikal hak ve özgürlüklerin daha ileriye tasinmasini talep ediyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA