Yalinli Mahallesi'nde Tapu Sevinci

ANTALYA – Antalya’nin Dösemealti ilçesinde, parselasyon çalismasi tamamlanan Yalinli Mahallesi’nde hak sahiplerine tapulari dagitildi. Dösemealti Belediye Baskani Turgay Genç, Nebiler Kapali Pazar yerinde verdigi iftar yemegi ve tapu dagitim töreninde, Imar uygulamasinin tamamlanmasiyla birlikte artik yeni ruhsatli yapi yapabilecegini söyledi.

Yalinli Mahallesi'nde Tapu Sevinci
Dösemealti Belediye Baskani Turgay Genç, Yalinli Mahallesi’nde imar planlari olmasina ragmen yillardi uygulamasi yapilmayan Yalinli ve Nebiler Mahalleleri’nin imar sorununu çözüme kavusturdu. Vatandaslarin magduriyet yasamamasi için zayiatlari lüksek olan eski planlari revize eden Baskan Genç daha sonra parselasyonlarini yaparak bölgenin kanayan yarasi haline gelen Imar uygulamasini tamamladi. Nebiler Kapali Pazar Yeri’nde düzenlenen törenle 450 hak sahibine tapulari dagitilirken, baskan Genç alt ve üst yapi çalismalari için müjde verdi.

Törende konusan Baskan Genç, “Göreve geldigimizde vatandaslara büyük magduriyetler yasatacak imar planlari bulduk. Hemen kollari sivayarak bölge halkinin en az zayiatla kurtarilacagi yeni imar planlarini düzenledik. Imar planlarini halkimizin yararina revize etmemizin ardindan parselasyonlari tamamlayip bugün de büyük bir gururla tapularinizi dagitmanin mutlulugunu yasiyorum. Hemen Kanalizasyon alt yapi çalismalarimiza baslayacagiz, yine dogalgaz kolektör hatti bölgemize gelecek ve önümüzdeki yil itibariyle tüm evlerde dogalgaz kullanimi baslayacak. Yine yeni yollarin açilmasi, kaldirim ve asfalt çalismalarimiza da önümüzdeki günlerde baslayacagiz” dedi.

Hak sahiplerine tapu dagitiminin ardindan iftar yemeginde vatandaslarla bir araya gelen Dösemealti Belediye Baskani Turgay Genç, “Ramazan ayinin tüm Islam âlemine hayirlar getirmesini diliyorum. Subat ayinda yasadigimiz ve 50 binin üzerinde vatandasimizi yitirdigimiz depremlerde hayatini kaybedenlere rahmet, geride kalanlara bassagligi diliyorum. Ülkemizin basi sagolsun. Biz de Dösemealti Belediyesi ve Dösemealti halki olarak depremin ardindan yaptigimiz büyük dayanisma örnegiyle yaralarin sarilmasinda bir nebze katkimiz olduysa ne mutlu bize. Rahmet ve bereket ayi Ramazan’da yaptigimiz ibadetlerin kabul olmasini diliyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA