Sadikoglu'ndan Yerelden Tedarik Vurgusu

Malatya Ticaret ve Sanayi Odasi (MTSO) Baskani Oguzhan Ata Sadikoglu, “AFAD, Kizilay ve TOKI basta olmak üzere birçok kurulusun faaliyetlerinde ürün tedarikini ilimizden yapmalari isletmelerin ayaga kalkmasinda krediden daha degerli olacaktir” dedi.

Sadikoglu'ndan Yerelden Tedarik Vurgusu
Malatya Ticaret ve Sanayi Odasi (MTSO) Baskani Oguzhan Ata Sadikoglu, deprem bölgelerinde ve özellikle Malatya’da yerelden tedarik vurgusu yapti.

Malatya ekonomisinin toparlanmasini destekleyecek kritik konulardan birinin de tedarik zincirinde Malatya’ya öncelik verilmesi oldugunu belirten Baskan Sadikoglu, “Yasadigimiz depremlerden esnaf ve tüccarimizin neredeyse yüzde 80’i agir hasar aldi. Az hasar alan ve ayakta kalan firmalarimizin mücadelesini destekleyecek en önemli unsur yerelden tedariktir. AFAD ve Kizilay basta olmak üzere birçok kurulusun yardim faaliyetlerinde ürün tedarikini ilimizden yapmalari bu firmalarimiza büyük katki sunacaktir. Özellikle içinde bulundugumuz Ramazan ayinda gida kolilerinin hazirlanilmasinda yerel firmalarimiza öncelik verilmelidir. Tarim Kredi Kooperatifleri ve DMO gibi kurumlarin alimlarinda ilimizdeki isletmelere tedarikçi olarak öncelik verilmesi ilimiz ekonomisi için büyük önem arz etmektedir. TOKI’nin insa edecegi konut ve isyerleri için malzeme alimlarinda yine yerel firmalari tercih etmesi krediden daha degerli olacaktir” diye konustu.



“Daha kapsayici adimlar bekliyoruz ”

Ekonomik aktivitenin canlandirilmasina yönelik daha kapsayici adimlar beklediklerini kaydeden Baskan Sadikoglu, “Cumhurbaskanligi Strateji ve Bütçe Baskanligi tarafindan hazirlanan Deprem Sonrasi Degerlendirme Raporuna göre Malatya geneli imalat sektöründeki hasarin 10,6 milyar lira oldugu tahmin ediliyor. Bunun 785 milyon TL’si altyapi, 4,7 milyari bina, 2,2 milyari makine ve 2,8 milyarinin da stok hasarindan kaynaklandigi tahmin ediliyor. Çarsi merkezi basta olmak üzere ilimiz genelindeki hizmet sektörünün hasarini da isin içine dahil ettigimizde 10 milyarlik hasarin bese katlandigini düsünüyoruz. Ilimizdeki ekonomik aktivitenin canlandirilmasina yönelik daha kapsayici adimlar bekliyoruz. KOSGEB üzerinden verilen finansman ve Kisa Çalisma Ödenegi gibi destek programlarinin çerçevesinin genisletilmesini talep ediyoruz. Deprem öncesi kullanilan ticari kredilerin ödemesinin en az bir yil ötelenmesi talebimizi yineliyoruz. Vergi, SGK ödemeleri ve enerji faturalarinda firmalarin yaralarini saracak adimlar bekliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA