Kurtlar Sürüye Daldi, Onlarca Koyun Telef Oldu

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, kurtlarin saldirisi sonucu onlarca koyun telef oldu.

Kurtlar Sürüye Daldi, Onlarca Koyun Telef Oldu
Çatma köyüne bagli Çimenli Mezrasi’nda, sabah saatlerinde koyunlarini ahirdan mezraya çikartan Selman Turus, yemek ve elbise almak için evine geri döndü. Bu sirada kurt sürüsü 200 adet koyun bulunan sürüye daldi. Kurtlarin saldirisi sonucu onlarca koyun telef olurken, kaybolan koyunlarin bulunmasi için köy halki seferber oldu.

Kurtlarin koyun sürüsünü ikiye ayirdigini belirten Turus, “Manzarayi görür görmez hemen köy halkina haber verdim. Köy halki da dag, tas demeden aramaya basladi.

Saldirida 93 küçükbas hayvanimdan çogu telef oldu, digerleri de kuzulariyla birlikte kayboldu. Saldirida birkaç koyun da yaralandi" dedi.

Mihran Soydan isimli vatandas da, "Olayin yasanmasiyla birlikte Selman Turus bizleri aradi ve bizden yardim istedi. Biz de dag, tas demeden ariyoruz. Dagin her tarafinda telef olan koyunlar var” ifadelerini kullandi.

Dag, tas demeden koyunlari aradiklarini belirten Köy Muhtari Metin Çakil ise, "Olayin oldugu andan itibariyle buradayiz. Gereken ne varsa yapiyoruz. Gereken resmi islemeleri de yaptik. Insallah en kisa sürede vatandasimizin sikintisini giderecegiz. Ne gerekiyorsa yapacagiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA