Keles Kabugunu Dev Yatirimlarla Kiriyor

Bursa’nin en fazla göç veren dag ilçelerinden Keles’in, ulasimdan altyapiya, egitimden kirsal kalkinmaya kadar her alanda yapilan yatirimlarla degisiyor. Büyüksehir Belediyesi, Keles Belediyesi, DSI ve BUSKI tarafindan ilçeye son 5 yilda kazandirilan hizmetlerin açilis töreninde konusan Büyüksehir Belediye Baskani Aktas, “Yillardir sadece konusulan, imkansiz gibi görünen konulari bir bir hayata geçiriyoruz" dedi.

Keles Kabugunu Dev Yatirimlarla Kiriyor
Bursa Büyüksehir Belediyesi, Bursa’yi daha saglikli bir gelecege hazirlamak için ilçelerdeki yatirimlarini da hiz kesmeden sürdürüyor. Tüm ilçelerde önceligi ulasim ve altyapiya veren Büyüksehir Belediyesi, son 5 yilda Keles ilçe merkezi ve kirsal mahallelerde 150 kilometre sicak asfalt ve sathi kaplama yapti. Içme suyu, kanalizasyon ve yagmur suyu hatlarini yenileyen, paket içme suyu aritma tesisi ile ilçede içme suyu kalitesini artiran Büyüksehir Belediyesi, 7 adet içme suyu deposu ile yilin 12 ayi içme suyu ihtiyacinin tankerlerle tasinarak karsilandigi Haydar Mahallesi basta olmak üzere kirsal mahalleleri saglikli ve kesintisiz içme suyuna kavusturdu. Sadece altyapiya degil, sosyal yasama deger katacak yatirimlarla da agirlik veren Büyüksehir Belediyesi’nin Keles’e kazandirdigi Kültür Merkezi, ilçe halkinin önemli bir bulusma noktasi haline geldi. Çocuklarin robotik kodlama ve yazilim alanlarinda daha iyi egitim alabilmeleri amaciyla Keles Davut Zeki Akpinar Yatili Bölge Okulu’na ‘Bilisim Atölyesi’ kazandiran Büyüksehir Belediyesi, Kati Atik Aktarma Tesisi ile de ilçedeki evsel kati atik sorununu ortadan kaldirdi. Kirsal kalkinma yatirimlari çerçevesinde kurulan Tarimsal Amacli Tahmin ve Erken Uyari Meteoroloji Istasyonu ile dogru ilaçlama zamanlari hakkinda üreticiyi bilgilendirilirken, kaliteli fide, fidan, tohumluk ve ekipman dagitimlari ile çiftçiye her alanda destek saglandi. Keles’in yayla turizminden de pay alabilmesi amaciyla Kocayayla’ya kazandirilan bungolov evler, yaz kis tatilcilerin yogun ilgisini görürken, her yil geleneksel olarak düzenlenen Ata Sporlari Senligi de ayni zamanda Kocayayla’nin tanitimina büyük katki sagliyor.

Hizmette ayristirmak yok

Keles’e kazandirilan hizmetlerin toplu açilisi için düzenlenen ve Keles Belediyesi Halk oyunlari ekibinin gösterisiyle baslayan törende konusan Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, Bursa’nin 17 ilçesine fark gözetmeksizin projeler gelistirdiklerini, dag ilçelerine ise ayri bir önem verdiklerini söyledi.

Ilçenin yillardir konustugu Keles Kültür Merkezi’nin konferans, dügün salonu ve diger müstemilatlariyla birlikte ilçe halkina hizmet verdigini belirten Baskan Aktas, “Keles Kocayayla, Bursa’nin ve ülkemizin sembollerinden bir tanesi. Kocayayla, kamp ve çevre projesi çerçevesinde hiçbir agaca zarar verilmeden bungalov evleri ve restoraniyla Keles’e hizmet vermeye devam ediyor. Birçok kirsal mahallenin yollarinda ve altyapisinda önemli çalismalari hayata geçirdik. BUSKI marifetiyle de 173 kilometre içme suyu hatti, 42 kilometre kanalizasyon, 9 kilometre yagmur suyu hatti dösedik. Keles Ileri Biyolojik Atik Su Aritma ile ilgili çalismalar sürüyor. 64 milyon 985 bin TL bedelle ihalesini yaptik. Insallah Agustos 2024’de çalismalari tamamen bitirmis olacagiz. Imkansiz gibi gözüken konulari Bursa’da bir bir hayata geçiriyoruz. Yillarca konusulan dogalgazi dag ilçelerimizle bulusturduk. Biz tas üstüne tas koymanin hesabini yapiyoruz. Bizler yerel yöneticilikte lider ve duayen olmus bir liderle çalisiyoruz. Onun yol arkadaslari olarak ona yakisir hizmetleri hayata geçirmeye çalisiyoruz. Keles’e yapilan tüm yatirimlar hayirli ugurlu olsun” dedi.

Havasi sert, insani mert

Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank da Bursa’nin dag bölgesinin havasinin sert, insaninin ise mert oldugunu belirtti.

Yerel yönetimlerden merkezi hükümete kadar ilçeye hizmete eden her kurum ve kisiye tesekkür eden Bakan Varank, “Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in siyaset anlayisi, hizmet siyasetidir. Ülkemizi ve vatandaslarimizi hak ettigi hizmetlerle, yatirimlarla bulusturmak için gece gündüz demeden çalismaya devam ediyor. Yorulmak bilmeden milleti için canini ortaya koyuyor. Bizler de halkimiza hak ettigi hizmetleri kazandirmak için mücadele ediyoruz. Bizler Türkiye Yüzyili’ni insa etmek istiyoruz. Türkiye’nin önü ve gelecegi açik. Yüksek teknolojiyi, katma degeri yüksek üretimi ve Türkiye’yi kalkindiracak projeleri hayata geçirecegiz. Bu yatirimlarimiz sayesinde farkli Bursa ve Türkiye’yi birlikte insa edecegiz. Türkiye’ye gelecegine etki edecek hizmetleri kazandiracagiz. Ilçemize kazandirilan tüm yatirimlar hayirli ugurlu olsun” diye konustu.

X

Bursa Milletvekili Osman Mesten, yörenin evladi olarak Keles halkina yillardir beklenen hizmetlerin getirilmesinde katki sundugu için büyük mutluluk duydugunu dile getirdi. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in önderliginde milletvekilleri, Büyüksehir Belediyesi ve ilçe belediyeleriyle birlikte halkin her zaman yaninda olduklarini ve hizmet anlayisiyla hareket ettiklerini söyleyen Mesten, açilisi yapilan hizmetlerin ilçe halkina hayirli olmasini diledi.

Keles Belediye Baskani Mehmet Keskin, Bursa Büyüksehir Belediyesi basta olmak üzere ilçeye yapilan yatirimlar hakkinda bilgi verdi. Bakan, milletvekilleri, Büyüksehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin isbirligi halinde çalisarak Keles’e uzun yillardir görmedigi hizmetleri getirdigini ifade eden Keskin, ilçe halki adina destegi ve katkisi olan tüm kurum ve kisilere tesekkür etti.

Konusmalarin ardindan Keles Belediye Baskani Mehmet Keskin tarafindan Bakan Varank’a geleneksel Keles bebegi hediye etti. Bursa Büyüksehir Belediyesi, DSI, BUSKI ve Keles Belediyesi tarafindan ilçeye kazandirilan yatirimlar, kurdele kesimiyle halkin hizmetine sunuldu.
Kaynak: İHA