Ece Sila Ünsal Kütüphanesi Açildi

Balikesir Büyüksehir Belediyesi, 17 yasinda hayatini kaybeden kitap asigi Ece Sila Ünsal’in adini, kütüphanede yasatacak. Ailesinin, Türkiye’nin dört bir yanindan topladigi kitaplarla kurulan kütüphanenin açilisi, Ece’nin 22’inci yas gününde yapildi. Kütüphanede ayni anda 70 ögrenci ders çalisabilecek.

Ece Sila Ünsal Kütüphanesi Açildi
Kitap asigi Ece Sila Ünsal’in adi, Balikesir Büyüksehir Belediyesi’ne bagli olarak Altieylül ilçesi Hasan Basri Çantay Mahallesi’nde hizmet verecek olan kütüphanede yasatilacak. 2018 yilinda henüz 17 yasindayken hayatini kaybeden Ece Sila Ünsal’in ailesi; çok basarili bir ögrenim hayati olan, kitap sevdalisi ve arastirmayi çok seven kizlarinin adina bir kütüphane olusturmak istegiyle Türkiye’nin bir yanindan yaklasik 20 bin kitap topladilar. Ailenin bu çabasini takdir eden Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz’in talimati üzerine çok kisa bir sürede kütüphane olusturuldu. Ece Sila Ünsal Kütüphanesi, ailesi ve sevenlerinin de katilimiyla 22’inci yas günü olan 28 Nisan Cuma günü açildi.

6 bin kitaplik zengin bir koleksiyona sahip olan Ece Sila Ünsal Kütüphanesi; modern ve konforlu ortamiyla ayni anda 70 ögrenciye verimli bir çalisma ortami saglayacak. Ögrencilerin arastirmalarini kolaylastirmak için bilgisayarlar ve internet erisiminin de bulundugu kütüphane, bölgedeki ögrencilerin egitimine büyük katkilar sunacak.

Ailesi duygu dolu anlar yasadi

Kütüphane açilisinda duygu dolu anlar yasan anne Zehra Ünsal, kizlarinin adinin verildigi kütüphanenin yasayan bir yer olmasi için çalisacaklarini söyleyerek emegi geçen herkese tesekkür etti.

Sosyal belediyeciligin en güzel örneklerini veren Büyüksehir Belediyesi’ne hizmetlerinden dolayi tesekkür eden babasi Irfan Ünsal, kitap desteginin 20 bine ulastigini söyleyerek bu kitaplari il genelinde açmayi planladiklari diger kütüphanelere göndereceklerini belirtti ve devaminda söyle konustu:

“Inaniyorum ki basarili olan gençleri gördükçe mutlu olacaktir. Ece ablalarina hayir dualarinda bulunmalari en büyük mutlulugumuzdur. Bu kütüphaneyi olusturmak bizim için ve arkadaslari için bir terapi oldu. Ecemizin dogum günü 28 Nisan. O yönüyle de bizim için oldukça anlamli.”

Ece’nin ismi kütüphaneye çok yakisti

Kendisi de kitap asigi olan Ece’nin isminin bu kütüphaneye çok yakistigini dile getiren Baskan Yücel Yilmaz “Ece kizimizin hatirasi için anlamli bir kütüphanesine hepiniz hos geldiniz. Öncelikle onu böylesine güzel bir sekilde yetistiren kiymetli anne ve babasi ile onlarin, kitap bagisi çagrisina yanit veren herkese tesekkür ediyorum. Ece hepimizin sevdigi Ünsal ailesinin biricik kiziydi. Ben ailenin bir dostuyum. Onlarin insan sevgisine, ahlakina sahit oldum. Biz, Ece’nin hatiralarini burada yasatacagiz. Belediyemiz ve kizimizin ailesinin çagrisi ile muazzam bir kütüphane ortaya çikti. Ece Sila Ünsal Kütüphanesi’ni Büyüksehir olarak biz hazirladik. Ancak bu, gönüllülügün gücünü de arkasina alan anlamli bir kütüphane.” dedi.

“Gururla anlatacagimiz çok güzel isler yaptik”

Ece’nin anisini yasatacak bu kütüphanenin, çocuk ve gençlerle dolup tasacagina gönülden inandigini söyleyen Baskan Yilmaz “4 yilda, gençlerimiz için gururla anlatacagimiz çok güzel isler yaptik, yapmaya da devam ediyoruz. Tiyatrolariyla, festivalleriyle, konserleriyle, kütüphaneleriyle, nitelikli bulusma alanlariyla gençlerimize; sehrin her kösesinde kendilerini gelistirebilecekleri imkânlar sunma gayreti içerisindeyiz. Bildiginiz gibi; Çamlik’ta 100 bin kitaplik bir millet kütüphanesi açtik. Türkiye’nin en büyük Espor arenasinin bulundugu Dijital Gençlik Merkezi’ni sehrimize kazandirdik. Kent genelinde; gençlerimizin proje üretebilecekleri, gönüllü faaliyetlere katilabilecekleri, ders çalisabilecekleri, gençlik merkezlerinin sayisini artiriyoruz. Yasam alanlarini gençlerimizin aktif kullanimiyla canlanan alanlar haline getiriyoruz. Avlu Yasam Merkezi’ne hem de Atatürk Parki’na Skate Park yaptik. Sporda güçlü bir altyapi olusturmak, gençlere modern imkânlar sunmak için yatirimlar yapiyoruz. 1977 yilinda insa edilen Ali Hikmet Pasa Spor Tesisi’ni dev bir spor kompleksine dönüstürüyoruz. Çalismalarimiz, tamamlanmak üzere. 36 gün deprem bölgesinde görev yaptim. Biz Kuvayi Milliye Sehriyiz buna yakin isler yapmaya çalisiyoruz. Pasa Camisi, Seyh Lütfullah Camisi ayaga kaldirdik.” dedi.

“Her zaman gençlerin yaninda olan bir baskaniniz var”

Kütüphanenin sehre hayirli olmasini dileyen Baskan Yilmaz “Bunu yasatmak artik bizim görevimiz. Buradan gençlere seslenmek istiyorum; her zaman yaninizda olan, sizleri her konuda desteklemek için var gücüyle çalisan bir büyüksehir belediyesi ve belediye baskani var. Bunu lütfen her zaman hatirlayin. Çok okuyacagiz, çok çalisacagiz. Türkiye; siz gençler sayesinde çok daha güçlü bir ülke olacak. Sehrimize kazandirdigimiz yeni nesil kütüphanenin hayirli olmasini diliyor, açilisimiza katildiginiz için her birinize ayri ayri tesekkür ediyorum.” diye konustu.

Kaynak: İHA