BTÜ'lü Gençler TOGG'u Begendiler

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) ögrencileri, TOGG’u kullanmanin heyecanini yasadi.

BTÜ'lü Gençler TOGG'u Begendiler
TÜBITAK Uluslararasi Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarislari finallerinde pistte yarisacak olan BTÜ’nün elektrikli araçlari Haciwatt ve Sancar’i tasarlayan ve üreten gençler, TOGG’un sahibi oldugu nitelikleri begendi. Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, TEKNOFEST 2023 Havacilik, Uzay ve Teknoloji Festivali çerçevesinde Gebze’de gerçeklestirilen TÜBITAK Uluslararasi Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarislari finallerine katilan BTÜ elektrikli araç takimlari Haciwatt ve Sancar’i ziyaret etti. BTÜ’lü ögrencilerle bir süre sohbet eden Bakan Varank, araçlar hakkinda teknik bilgi alarak ögrencilere yarismalarda basarilar diledi. Bakan Varank, sohbet sirasinda ögrencilerden gelen TOGG’a binme ve kullanma taleplerini de geri çevirmedi.

Bakan Varank’in bu jesti sayesinde BTÜ’lü gençler, Türkiye’nin ilk yerli elektrikli otomobiline binme ve kullanma heyecanini yasadi. O anlari cep telefonu ile kaydeden ögrenciler, TOGG’a hayran kaldi.

Elektrikli araç teknolojileri ile yakindan ilgilenen ve henüz ögrenci de olsalar; TÜBITAK Uluslararasi Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarislari finallerinde yarisabilecek nitelikte elektrikli araç üretebilecek bilgi ve donanima BTÜ’deki egitim ve ögretim sayesinde ulasan gençler, deneyimledikleriTürkiye’nin ilk yerli elektrikli otomobili TOGG’a olan begenilerini gizleyemedi.
Kaynak: İHA