Baskan Yazici, Su Altinda Müsilaj Toplama Projesi Gelistiren Gençleri TEKMER'e Davet Etti

Havacilik, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 2023, Atatürk Havalimani’nda kapilarini ziyaretçilerine açti. Tuzla Belediye Baskan Dr. Sadi Yazici da TEKNOFEST’i ziyaret etti. Inansiz su alti sistemleriyle müsilaj toplayip gübreye dönüstürmesi projesini gelistirerek finale kalan Akriha ekibi ögrencileriyle sohbet eden Baskan Yazici, gençleri Tuzla Belediyesi Teknoloji Gelistirme Merkezi’ne davet etti.

Baskan Yazici, Su Altinda Müsilaj Toplama Projesi Gelistiren Gençleri TEKMER'e Davet Etti
Havacilik, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 2023, Atatürk Havalimani’nda kapilarini ziyaretçilerine dün açti. Yogun yagis altinda geçen ilk günde Tuzla Belediye Baskani Dr. Sadi Yazici da TEKNOFEST’i ziyaret etti. Baskan Yazici, Tuzla Belediyesi standindayken yanina gelen, TEKNOFEST’in düzenledigi yarismalara katilan ve inansiz su alti sistemleri ile müsilaji toplayip çesitli biyoteknolojik yöntemlerle ayristirip gübreye dönüstürmesi projesini gelistirerek finale kalan Akriha Ekibi’nin ögrencileri ile sohbet etti. Gençlerin projesini dinleyen Baskan Yazici, gençleri Yerel Yönetimler ve KOSGEB is birliginde açilan ilk TEKMER olan Tuzla Belediyesi Teknoloji Gelistirme Merkezi’ne davet etti.

“TEKMER’e katilmak isterseniz sizleri bekleriz"

Baskan Yazici gençlerle yaptigi sohbet sirasinda,” Biz bu tür projeleri her zaman bekleriz. Bu tür projelere destek veriyoruz. Farkli üniversiteden gençlerimiz geliyorlar. Bizim KOSGEB is birliginde Teknoloji Gelistirme Merkezimizi açtik. Orada çok start-up var. Katilmak isterseniz sizleri bekleriz. TEKMER içerisinde ciddi bir ekosistem var. Her konuda çalisanlar oldugu için, yapay zekâ, yazilim, biyoteknoloji konusunda bizim laboratuvarlarimiz var. Dolayisiyla TEKMER’de çalisan her firma birbiriyle etkilesim içerisinde oluyor belki de birbirlerine çözüm ortagi olabiliyorlar” dedi.



“Ülkemize bu projeyi kazandirmayi hedefliyoruz"

Akriha Ekibi kaptani Nesibe Nur Sahintürk,” Ülkemizin katma degerini artiracak ürünler üretiyoruz. Sürdürebilirlik ilkelerine riayet ederek projemizi gelistiriyoruz. Her alanda Kizilelma vizyonu ile insansiz otonom sistemleri ile TEKNOFEST’te biz de variz. Insansiz su alti sistemlerimiz ile müsilajin toplanip, çesitli biyoteknolojik yöntemlerle ayristirilip gübreye dönüstürülmesi üzerine bir proje gelistirdik. 2 senedir finale çikiyoruz. Su anda girisimcilik üzerine çalismaktayiz. Ülkemize bu projeyi kazandirmayi hedefliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA