Yarismanin Ödülleri Sahiplerini Buldu

Yozgat’in Sorgun ilçesinde belediye bünyesinde düzenlenen Sorgun Bilim ve Teknoloji Festivali ile “Istiklalden istikbale Çanakkale” konulu siir ve kompozisyon yarismasinda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Yarismanin Ödülleri Sahiplerini Buldu
Siir ve kompozisyon yarismasi ile bilim-teknoloji alaninda iki farkli kategoride yapilan festival, Sakir Efendi Sehir Meydaninda üç gün sergilendi. Projeler vatandaslar tarafindan ilgiyle karsilandi. Festival Sorgun Belediye Baskani Mustafa Erkut Ekinci tarafindan ödüllerin verilmesiyle sona erdi.

Bilim ve Teknoloji kategorisinde birincilik ödülü günes paneli ile çalisan araba projesiyle Ahmet Bartu Nazli’ya verilirken ikincilik ödülü akilli ev projesiyle Batuhan Torun, üçüncülük ödülü insansiz hava araci projesiyle Emir Kaan Senses’e verildi.

Istiklalden Istikbale Çanakkale konulu siir ve kompozisyon yarismasinda kompozisyon dalinda birincilik ödülü Kiymet Kübra Yilmaz, ikincilik ödülü Meleknaz Babayigit, üçüncülük ödülü Tuana Babayigit’e verildi.

Siir dalinda birincilik ödülü Iremnaz Kayseri, ikincilik ödülü Ayse Habibe Türkel, üçüncülük ödülü Elif Arslan’a verildi.

Festivalin ödül törenine Sorgun Kaymakami Halil Ibrahim Kazar, Sorgun Belediye Baskani Mustafa Erkut Ekinci, Ilçe Milli Egitim Müdürü Musa Öcal, Il Genel Meclis Üyesi Osman Yesil, Türk Egitim Sen Sorgun Sube Baskani Saban Yildirim, okul müdürleri ve ögrencilerin aileleri katildi.

Sorgun Kaymakami Halil Ibrahim Kazar ve Sorgun Belediye Baskani Erkut Ekinci katilimcilari tebrik ederek basarilar diledi.
Kaynak: İHA