Tunceli'de Hasar Tespit Talep Süreci Basladi

Tunceli Valiligi, il genelinin afet bölgesi olarak kabul edildigini belirterek, kabulle birlikte hasar tespit talep sürecinin basladigini bildirdi.

Tunceli'de Hasar Tespit Talep Süreci Basladi
Tunceli Valiligi, il genelinin afet bölgesi olarak kabul edilmesinin ardindan, hasar tespit talebi olan tüm vatandaslarin 30 günlük itiraz süresi içinde kaymakamliklara veya Tunceli Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürlügüne basvurmalari gerektigini kaydetti.

Tunceli Valiligi tarafindan konuya iliskin yapilan açiklamada, “6 Subat 2023 tarihinde Kahramanmaras ili Pazarcik ve Ekinözü ilçeleri merkezli deprem afetleri sonrasinda Içisleri Bakanligi Afet ve Acil Durum Yönetimi Baskanliginin 7 Nisan 2023 tarih ve 534460 sayili “Hayata Etkililik Oluru” ile ilimiz geneli afet bölgesi kabul edilmistir. Ilgili olur dogrultusunda itiraz hasar tespit çalismalari süreci baslatilmis olup, hasar tespit talebi olan tüm vatandaslarimizin 30 günlük itiraz süresi içerisinde kaymakamliklari veya Tunceli Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürlügüne basvurmalari önemle duyurulur” denildi.
Kaynak: İHA