Edremit'te Okullar Güçlendiriliyor

Balikesir’in Edremit ilçesinde okullar depreme dayanikli hale getiriliyor.

Edremit'te Okullar Güçlendiriliyor
Ilçe merkezinde güçlendirme çalismalari devam eden egitim yatirimlarini yerinde inceleyen Edremit Kaymakami Ahmet Odabas, güçlendirme çalismalari devam eden Sehit Ögretmen Senay Aybüke Yalçin Anadolu Lisesi, Edremit Anadolu Lisesi ve Edremit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldi.

Insaatlarin son durumu hakkinda yerinde incelemelerde bulunan ve Ilçe Milli Egitim Müdürü Yasar Ciger ve yüklenici firma yetkililerinden bilgiler alan Kaymakam Odabas, okullarin yeni egitim ögretim yilina hazir hale getirilmesi için koordinasyonun saglanmasi ve çalismalarin yakindan takip edilmesi talimatini verdi.

Konuyla ilgili açiklama yapan Kaymakam Odabas; “Milli Egitim Bakanligi, Insaat ve Emlak Dairesi Baskanligi tarafindan deprem tahkik raporlari sonucuna göre risk tasidigi tespit edilerek güçlendirme yapilmasina karar verilen okullarimizin güçlendirme çalismalari hizla devam ediyor. Ilçemizdeki okullarimiz depreme dayanikli hale getiriliyor. Insallah 2023-2024 egitim ögretim yilinda ögrencilerimiz kendi okullarinda derslerine devam edebilecekler” dedi.

Kaynak: İHA