Kuzugöbegi Böyle Oynatti

Ormanda 5 kilogram kuzugöbegi mantari toplayan 3 arkadas, zeybek oynayarak kutlama yapti. O anlar sosyal medyada 2 günde 1 milyon izlenmeye ulasti.

Kuzugöbegi Böyle Oynatti
Bolu’da yasayan Onur Karakas, Ramazan Bayrami dolayisiyla memleketi Burdur’a gitti. Onur Karakas, kardesi Izzet ve Ibrahim Uçar ile birlikte Burdur’un Aziziye köyünde bulunan ormanlik alanda mantar aramaya basladi.

3 Yörük arkadas, sedir ve ladin gibi agaçlarin dibinde çok sayida kuzugöbegi mantari buldu. Ormanda bu mantar çesidinden 5 kilo toplayan arkadaslar zeybek oynayarak kutlama yapti. 3 kafadarin neseli anlari sosyal medyada 2 günde 1 milyon izlenmeye ulasti.

O anlari anlatan Onur Karakas, "Biz o an kuzugöbegi mantari bulduk. Iki kardes bir de arkadas olarak oynadik. Dagda zeybek oynayalim dedik. Oynadik ve videoyu sosyal medyada paylastik. 1 milyon görüntüleme aldik videodan. Hosumuza gitti. Allah izin verirse yakinda bir tane daha çekmeyi düsünüyoruz" dedi.



"Yas halinin kilosu 500 TL, kurusunun da 3 bin TL oldugu söyleniyor"

Kuru kuzugöbegi mantarinin kilosunun 3 bin liraya kadar çiktigini ifade eden Karakas, "Türkiye fiyatinda yasinin kilosu 500 TL, kurusunun da 3 bin TL oldugu söyleniyor. 2 günde 5 kilo topladik. Bir de ayni zamanda yurt disinda bunun gramaji daha pahaliymis. Biz bunu yiyoruz. Bu derde deva olan bir sey. Çam ormaninin bulundugu her yerde olur" diye konustu.

Kaynak: İHA