Sultanhisar Göleti'nde Taskin Riski Azalacak

Aydin’in Sultanhisar ilçesinde tarim arazilerinin sulanmasina katki saglayan Sultanhisar Göleti’nde baslatilacak olan islah çalismalar ile taskin riski azalacak.

Sultanhisar Göleti'nde Taskin Riski Azalacak


Devlet Su Isleri (DSI) 21. Bölge Müdürlügü tarafindan Sultanhisar ilçesinde bulunan ve tarim arazilerinin sulanmasini saglayan Sultanhisar Göleti’nde islah çalismalari baslatilacak. Göletin yukari havzasinda gerçeklestirilecek olan islah çalismalari çerçevesinde hazirlanan protokol ise DSI 21. Bölge Müdürlügü tarafindan imzalandi. Proje bedeli 2 milyon 890 bin TL olan ve 450 is gününde bitirilmesi planlanan çalismalarda yukari havzada 2 adet tersip bendi yapilacak. Çalismalarin tamamlanmasi ile birlikte bölgede yasanabilecek taskin riski de azaltilarak, tarim arazilerinin taskindan korunmasi hedefleniyor.

Konu ile ilgili DSI 21. Bölge Müdürlügü’nden yapilan açiklamaya göre “Aydin Sultanhisar Göleti Yukari Havza Islahi isinin sözlesmesi Bölge Müdür Yardimcimiz Inan Gündüz tarafindan imzalandi. Imzalanan sözlesme çerçevesinde 2 adet tersip bendi imalati yapilacaktir. Sözlesme bedeli 2 milyon 890 bin TL olup, isin süresi 450 takvim is günüdür” ifadeleri yer aldi.
Kaynak: İHA