Sile'de 23 Nisan Coskusu

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açilisi anisina tüm çocuklara armagan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’nin 103. Yili, Sile Belediyesi tarafindan düzenlenen etkinliklerle kutlandi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami, Sile’nin kardes belediyesi Antakya’dan gelen 163 depremzede çocugun misafirligiyle büyük bir cosku ile kutlandi.

Sile'de 23 Nisan Coskusu
Türk milletinin gönlünde, bagimsizligin sarsilmaz ifadesi olarak büyük bir cosku ve etkinliklerle kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami, Sile Belediyesi tarafindan planlanan etkinliklerle her yil oldugu gibi bu yilda büyük bir coskuyla kutlandi. Antakya’dan gelen 163 çocugun senlendirdigi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami, tüm ilçeden katilan binlerce çocuk ve aile ile anlam kazandi. Sile Belediye Baskani Ilhan Ocakli’nin ev sahipliginde düzenlenen etkinlige Sile Kaymakami Mehmet Nebi Kaya ve AK Parti Milletvekili Müserref Pervin Tuba Durgut’da katilim sagladi. Tüm gün süren atölyeler, alan etkinlikleri, sahne etkinlikleri ile Sile Etkinlik Alani büyük bir katilima ev sahipligi yapti. Çocuklarin ve ailelerin coskulu katilimiyla gerçeklestirilen 23 Nisan’da Sokakta Senlik Var etkinliginde Antakya’dan aileleriyle birlikte Sile’ye gelen 163 çocuk, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami etkinliklerine katildi.



Çocuklar Sile Belediyesi etkinlik alaninda costu

Lego atölyesi, maket gemi atölyesi, resim atölyesi, tas boyama atölyesi, yüz boyama atölyesi gibi birbirinden farkli atölyeler gün boyu çocuklar için Sile Belediyesi Etkinlik Alani’ninda ailelileriyle birlikte katilan çocuklari costurdu. Atölye etkinlikleri disinda, halat çekme, sisme oyun gruplari, langirt, slotcar gibi çok farkli oyunlar, 23 Nisan çocuklarini gün boyu eglendirdi.  Sile Spor Akademisi ise voleybol, basketbol, badminton, judo ve taekwondo atölyesi ile futbol beceri parkuru ile çocuklara spor aktiviteleri ile çocuklara 23 Nisan coskusu yasatti. Saat 13.00’da baslayan sahne etkinliklerinde ise konserler, kukla ve illüzyon gösterileri gibi pek çok farkli etkinligin yani sira Sile Belediyesi tarafindan düzenlenen birbirinden farkli etkinlikler, çocuklara ve ailelerine nese katti.

Baskan Ocakli: “Sile, sizinde eviniz”

Sile Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’nda Antakyali depremzede çocuklari Sile’de misafir etti. Türkiye Cumhuriyeti’nin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bugün de özlemle andiklarini belirten Sile Belediye Baskani Ilhan Ocakli, ‘’Bugünün bizler için anlami çok büyük. Öncelikle bugünü çocuklarimiza, tüm dünya çocuklarina armagan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet, sevgi ve özlemle aniyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayraminizi en içten dileklerimle kutlarim. Sizler bu ülkenin yarinlari ve gelecegisiniz. Doktorlarisiniz, sanatçilarisiniz, akademisyenlerisiniz. Bu bayrami bizler için önemli kilan en önemli misafirlerimiz ise, bizlere Antakya’dan misafir olan çocuklarimiz, ailelerimiz. 163 çocugumuzu ve ailemizi bu bayramda Sile’de agirliyoruz. Antakyali hemsehrilerimizin ve çocuklarimizin Sile artik ikinci bir evi. Dolayisiyla bu bayram, Sile’nin belki de geçirdigi en güzel en anlamli bayram. Bugün burada bizlerle olmaniz, çok büyük bir mutluluk ve gurur. Tesekkür ederiz” dedi.



Antakyali çocuklar 23 Nisan’i doya doya yasadi

Her yil Sile’de büyük cosku ile kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’na bu yil 163 depremzede çocuk ve aileleri de katildi.

23 Nisan coskusuna depremzede çocuklarin da katilmasinin çok anlamli oldugunu belirten Sile Belediye Baskani Ilhan Ocakli, “Bu yil kutladigimiz 23 Nisan senligimiz bizler için farkli bir anlam ifade ediyor. Antakya’dan gelen olan çocuklarimiz ve ailelerini hem ilçemizde misafir ediyoruz, hem de onlarla birlikte 23 Nisan coskusuna ortak oluyoruz. Tüm çabamiz çocuklarimizin yüzünün gülmesi, onlarin mutlulugu ve gelecegi için. Bu zor süreci atlatirken yanlarinda olmaya söz verdik. Çocuklarimizin yüzündeki bir tebessüm bizim için ömre bedel” diye konustu.

Kaynak: İHA