Rektör Sözbir EUA Genel Kuruluna Katildi

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, Polonya’nin Gdansk Teknoloji Üniversitesi’nde düzenlenen Avrupa Üniversiteler Birligi (EUA) Genel Kurulu ve yillik toplantisina katildi.

Rektör Sözbir EUA Genel Kuruluna Katildi
Prof. Josep M. Garrell’in, EUA’nin baskani olarak seçildigi Genel Kurul’a katilan Rektör Prof. Dr. Nedim Sözbir, Avrupa yüksekögretim kurumlari temsilcileriyle de çesitli istisarelerde bulundu.

Genel Kurul Toplantisi’nin ardindan Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, Gdansk Teknoloji Üniversitesi’ni ve tüm laboratuvarlarini ziyaret ederek, Makine Mühendisligi Laboratuvarlarinda incelemelerde bulundu. Düzce Üniversitesi’nin ikili anlasmalari bulunan Gdansk Teknoloji Üniversitesi ile ögrenci ve ögretim üyesi degisim programlari gerçeklestirilebiliyor.

Düzce Üniversitesi; ülkemizin önde gelen ve köklü üniversitelerinin de yer aldigi, Avrupa yüksekögretim kurumlari için önemli bir prestij kaynagi olarak görülen EUA’da 2012 yilindan bugüne ortak üye olarak temsil edilmekte ve bu uluslararasi kalite organizasyonunda çalismalarini basariyla sürdürmektedir.
Kaynak: İHA