Otomobil Alacaklar Dikkat

DÜZCE – Son zamanlarda otomobil piyasasinda hareketli günler yasanirken, galericiler ise bayilerin sifir araç satisina iliskin uyarilarda bulunuyor. Bayilerin internet satis fiyatina göre fiyat belirledigini söyleyen oto galerici Murat Açikgöz, "Bayi su anda liste fiyatina göre degil de, sari sayfalara göre, internet rakamina göre araç satiyor. Yani 1 milyonluk bir araç var ama internette bu araç 1 milyon 200 bin liraya binici bulabiliyor. Bayi de bu araci 1 milyon 180 bin liraya ya da 1 milyon 170 bin liraya satiyor. Bu sene bayiler para kazaniyor" dedi.

Otomobil Alacaklar Dikkat
Ramazan Bayrami’nda otomobil piyasasinda hareketlilik basladi.

Sifir veya ikinci el otomobillerin satis fiyati artmaya devam ederken, araç sikintisi da yasaniyor. Oto galerici Murat Açikgöz, sadece Türkiye’de degil, dünyada fiyatlarin yükseldiginin altini çizerek, "Bizde bundan payimizi aldik. Türkiye’de otomobil fiyatlari çok yüksek. Çok asiri yüksek diyebilirim. Bunun en büyük sebebi ise korona virüs döneminde üretimde olan sikintilardan kaynaklaniyor. Gelisen nüfus ile araç ihtiyaci fazlasiyla ortaya çikinca böyle bir sorun ortaya çikti. Bayramda bunun ekstra tuzu biberi olmus durumda" dedi.



"Bayiler ’Parayi ben kazanacagim’ diyor"

Piyasada sifir araç sorunu yasandigini kaydeden Açikgöz, "Sifir araç bulmakta vatandaslar zorluk çekiyor. Geçen seneye kadar sifir araç alan herkes, araci 50 ila 100 bin lira arasinda kâri ile satti. Bayiler bu sene de sistemi tam tersine çevirdiler. Bayiler ’Parayi ben kazanacagim’ diyor. Bayi su anda liste fiyatina göre degil de, sari sayfalara göre, internet rakamina göre araç satiyor. Yani 1 milyonluk bir araç var ama internette bu araç 1 milyon 200 bin liraya binici bulabiliyor. Bayi de bu araci 1 milyon 180 bin liraya ya da 1 milyon 170 bin liraya satiyor. Ekstra farkli hesaba para veya el altindan nakit para aliniyor. Bu sene bayiler para kazaniyor ama sifir araçlar internetteki gerçek web sitelerinde olan rakamlardan degil de, sari sayfalarda olan rakamlar üzerinden satiliyor. Böyle bir sikinti var" seklinde konustu.

Kaynak: İHA