Kiliçdaroglu Kars'ta Konustu

Millet Ittifaki’nin Cumhurbaskani adayi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Kars Cumhuriyet Meydani’nda vatandaslara hitap etti.

Kiliçdaroglu Kars'ta Konustu
Cumhuriyet Halk Partisi CHP Kars Il Baskanliginin organize ettigi programda vatandaslara hitap eden Kiliçdaroglu; Kars, Türkiye ve dünyaya bahar gelecegini söyledi.



Kiliçdaroglu, “Hiç kimseyi kimliginden dolayi ötekilestirmemeyi, herkesin inancina, herkesin yasam tarzina saygi duymayi, insani insan olarak kabul edip ona hizmet etmeyi, ayrimcilik yapmamayi temel ilke olarak kabul ettim ve bunu adalet içinde yerine getirecegim. Size sözüm sözdür” dedi.

Kiliçdaroglu, “Bakiniz son 5 yila göre gelirimiz düstü mü? Son 5 yila göre hayat pahaliligi artti mi? Pazara çikamiyorsunuz, sorunlariniz var. O zaman eger 5 yildir, 10 yildir, 15 yildir bizim sorunlarimizi çözemedilerse, bizi birbirimize düsman eder hale getirdilerse o zaman yapacagimiz bir sey var, degistirmek. Degistirmek kadar güzel bir sey yoktur. Iktidari degistirecegiz. Daha ahlakli, daha temiz, daha güzel bir iktidar getirmek hepimizin ortak görevidir” diye konustu.

Kiliçdaroglu, “Bazi emekli kardeslerim demis ki, ‘Kiliçdaroglu geldi, güzel ama hiç 15 bin liradan söz etmedi. Ondan vaz mi geçti?’ Agzimdan çikan bir söz mutlaka yerine gelecektir. Emekli kardeslerim üzülmesinler; ben 2015 tarihinden bu yana bütün emeklilere Ramazan ve Kurban Bayrami’nda en az asgari ücret kadar birer aylik ikramiye ödenmesini istedim ve savundum. Vermediler, düsük verdiler. Simdi diyarlar ki asgari ücretin biraz altinda verdiler, emekliye zam yaptik diyorlar. Adalet, adalet, kisinin emekli olmasi ne demektir. Oyunuzu kullanacaksiniz, Bay Kemal’i Cumhurbaskani seçeceksiniz, Kurban Bayrami’nda bankaya gideceksiniz, 15 bin lira ikramiyeyi göreceksiniz” seklinde konustu.

Kars’taki programa; Millet Ittifaki’nin Cumhurbaskani Adayi Kemal Kiliçdaroglu ve Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas ile Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu katildi.

Kiliçdaroglu, konusmasinin ardindan milletvekili adaylarini Karslilara tanitarak oy istedi. Programin ardindan Kiliçdaroglu ve beraberindekiler Kars’tan ayrildi.
Kaynak: İHA