Elazig'da Genç Girisimci Dronsavar Üretti

Elazig’da genç girisimci Yavuz Akin, hiçbir destek almadan ekibiyle birlikte yürüttügü Ar-Ge çalismasi sonucu dronsavar üretti.

Elazig'da Genç Girisimci Dronsavar Üretti
Elazig’da daha önce devletten destek alarak yerli ve milli yapay zeka tabanli ’yüz tanima sistemi temelli geçis kontrol sistemi’ gelistiren genç girisimci Yavuz Akin, bu kez de dronsavar yapti. Yüzde 80’i yerli ve milli olan dronsavarin özellikle fiyati ve kolay kullanimi ile ön plana çikacagi ögrenildi. Savunma sanayiinde kullanilacak olan dronsavarin envantere eklenmesi için çalismalarin sürdügü bildirildi.

Savunma sanayiine merakinin 2018 yilinda yaptigi projelerle basladigini belirten Yavuz Akin, "Tabii bu projelerin akabinde devam ettirdigimiz isleri nasil gelistirebiliriz diye düsündük. Yaptigimiz islerde savunma sanayii firmalari hangi teknolojileri kullaniyor, hangi alanda ülkemizi bir tik daha öteye götürebiliriz, ithal ettigimiz ürünler nelerdir, bunlarin baslica kullandigi teknolojiler neler, bunlarin arastirmalarini yaptik. 2020 yilinda ticari faaliyetlerimizin içerisine Milli Savunma Bakanligindan onayli evraklarimiza kavustuk. Daha sonra hizlica proje çalismalarina basladik. Bu yil insallah nasip olursa prototipini su an tamamladigimiz dronsavar silahimizin tanitimini yapacagiz. Silahimiz yaklasik 6 aydir arkadaslarimizla birlikte hummali bir çalisma yürütüyoruz” dedi.



"Savunma sanayiinin defans kisminda var oldugumuzu ülkemize ve dünyaya duyuracagiz"

Yogun bir çalisma içerisinde olduklarini aktaran Akin, "Hamdolsun silahimizin prototipini istedigimiz vaziyete getirdik. Silahimizla ilgili nasip olursa ilgili kurumlardan basvuru izinlerini tamamladiktan sonra envantere girmesi için yine ilgili kurumlara basvurumuzu yapacagiz. Bununla ilgili olarak gelistirmemiz gereken kullandigimiz ürün içerisinde bazi ithal parçalar var. O ithal parçalari yerli olarak nasil üretebiliriz diye hizli bir çalisma yapiyorlar. 2. OSB’nin kurulumu devam ediyor. Bununla ilgili bir basvurumuz var. Önemli olan Elazig Dogu Anadolu’da degil Türkiye’nin ilk 5’i içerisine sokmak. Bundan sonraki faaliyetlerimiz ve çalismalarimiz bunun üzerine devam edecek. 2023 yilinda Cumhuriyet’in 100. yilinda güzel projeler ile biz de savunma sanayiinin defans kisminda var oldugumuzu ülkemize ve dünyaya duyuracagiz. Silahimizin yerli ve milli olmasi için arkadaslarimiz çalismalarini devam ettirmektedir” diye konustu.

Silahi en kisa sürede envantere sokmak istediklerini dile getiren Akin, "Envantere sokarken diger firmalardan ayricaligimiz fiyat performansi olacaktir. Eger burada minimum bazda fiyati istedigimiz endekste oturtabilirsek ve envantere sokarsak tüm birliklerle, kurumlarla çalisacagiz. Fiyat performansi düsük, kullanimi basit bir silah olarak insallah ülkemize kazandiracagiz. Menzilimiz üzerine çalismalar devam ediyor. Silahimiz, terör faaliyeti yürüten teröristlerin kullandiklari kamikaze dronlarini etkisiz hale getirmek için minimum sevide fiyat endeksi olan bir ürün. Herhangi bir destek almadan bunlari yapiyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA