Canik Belediyesi'nden Uluslararasi Yarisma

Samsun’un Canik ilçesinde düzenlenen ‘Ögrenciler Arasi Siir Okuma Yarismasi’ basvurulari devam ediyor.

Canik Belediyesi'nden Uluslararasi Yarisma
Canik Belediyesi ve Egitimciler Birligi Sendikasi (Egitim Bir-Sen) Samsun 1 Nolu Subesi tarafindan düzenlenen ‘Ögrenciler Arasi Siir Okuma Yarismasi’ basvurulari devam ediyor. Canik Belediyesi sponsorlugunda Samsun ve Senegal’den ögrencilerin katilacagi yarismada ögrenciler, jüri degerlendirmelerinin ardindan düzenlenecek olan ödül töreniyle birçok ödülün sahibi olacak. Bes ana kategoride gerçeklesecek olan yarismada ögrenciler milli edebiyatin önde gelen eserlerini seslendirilecek.

Canik Belediyesi, Samsun ve Senegalli ögrencileri bulusturacak

Samsun ve Senegal’den ögrencilerin katilimiyla düzenlenecek olan yarisma, bes ana kategoride gerçeklesecek. Canik Belediyesi, sponsor oldugu yarismada Cumhurbaskanligi genelgesiyle ilan edilen 2023 ‘Asik Veysel Yili’ etkinlikleri kapsaminda Samsun’daki ilkokul ve Senegalli ögrencileri halk ozani Asik Veysel’in ‘Dostlar Beni Hatirlasin’ isimli siirinde bulusturacak. Samsun’daki ilkokul ve Senegalli ögrencilerin halk ozani Asik Veysel’in ‘Dostlar Beni Hatirlasin’ isimli siirini seslendirecegi yarismada, okul öncesi ögrencileri Necip Fazil Kisakürek’in ‘O’nun Ümmetinden Ol’, ortaokul ögrencileri Mehmet Akif Inan’in ‘Topragin Babasi’, lise ögrencileri ise Nurullah Genç’in ‘Beni Yakisina’ isimli siirleriyle yarismaya katilacak.

Son basvuru 1 Mayis

Canik ve Samsun’un diger tüm ilçelerinde ögrenimlerine devam eden okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise ögrencileri 1 Mayis 2023 tarihine kadar yarismaya basvuruda bulunabilecek. Ögrenciler, son katilim tarihine kadar siirokumayarismasi.com internet adresi üzerinden yarismaya basvuru yapabilecek. Ögrenciler yarisma hakkinda detayli bilgi ve basvuru yönergesine ilgili internet adresi üzerinden ulasabilecek. Senegalli ögrencilerin de katilim saglayacagi yarismanin jüri degerlendirmeleri ise 8 Mayis 2023 tarihinde tamamlanacak.
Kaynak: İHA