Cam Seyir Terasi'na Yogun Ilgi

Balikesir’in Edremit ilçesinde Kazdaglari Cam Seyir Terasi, Ramazan Bayrami’nda dogal dokusu ve essiz manzarasi ile en çok tercih edilen noktalardan birisi oldu. Balikesir Büyüksehir Belediyesi Cam Seyir Terasi yolunun yüzde 75’ini de tamamladi.

Cam Seyir Terasi'na Yogun Ilgi
Balikesir Edremit ilçesi Altinoluk Mahallesi’ndeki Kazdaglari’nin 836 rakimli Sahinderesi Kanyonu’na insa edilen Cam Seyir Terasi Ramazan Bayrami’nda ziyaretçi akinina ugradi. Kazdaglari’nin zenginligini ve güzelligini en iyi sekilde tanitmak amaciyla dogal dokuya uygun bir sekilde insa edilen Cam Seyir Terasi, 3 günlük bayram tatilinde bol oksijeni ve essiz manzarasi ile en çok tercih edilen noktalardan birisi oldu. Tarim ve Orman Bakanligi, Balikesir Büyüksehir Belediyesi, Güney Marmara Kalkinma Ajansi ve Doga Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlügü isbirliginde bölgeye kazandirilan seyir terasi; bölge turizminin güçlendirilmesi ve dört mevsim boyunca turizm faaliyetleriyle geceleme oraninin artirilmasina katki sagliyor.

Yolun yüzde 75’i tamamlandi

Balikesir Büyüksehir Belediyesi Fen Isleri Daire Baskanligi’na bagli ekipler, yaklasik 4 kilometrelik engebeli toprak yolun yüzde 75’ine kilit parke tasi dösedi. 6 metre genislikteki bu yol sayesinde yerli ve yabanci turistler cam seyir terasina özel araçlari ile daha kolay ulasabilecek. Yolun diger yarisinda çalismalarini sürdüren ekipler, yaz sezonuna kadar çalismalari tamamlayacak.

Çok keyifli bir deneyim

Cam Seyir Terasinda vakit geçirmenin oldukça keyifli oldugunu dile getiren vatandaslar, “Sahindere Kanyonu’na böyle güzel bir alanin kazandirilmasinda büyük emegi olan Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz’a çok tesekkür ederiz. Burada çocuklarimizla güzel bir vakit geçiriyoruz. Hem doganin essiz güzelliklerini fotografliyoruz hem de manzaranin keyfini çikariyoruz. Balikesir’e yolu düsen herkesin buraya ugramasini tavsiye ediyoruz” açiklamasinda bulundular.
Kaynak: İHA