ATO'dan, Baskent Için Uçus HUB'i Hedefi

Ankara Ticaret Odasi (ATO) Yönetim Kurulu Baskani Gürsel Baran, Baskent’ten yurt disina direky uçuslar konusunun gündemlerinde her zaman ilk siralarda yer aldigini belirterek, bu konuda basta Türk Hava Yollari (THY) olmak üzere ilgili kurum ve kuruluslarla çalismalar yürüttüklerini söyledi. Baran, “Baskent’imizin, yurt disi uçuslarda Anadolu’nun HUB’i olarak konumlanmasini hedefliyoruz. Bayrak tasiyici sirketimiz AnadoluJet’in Ankara merkezli konumlanmasini bu açidan çok önemli buluyoruz” dedi.

ATO'dan, Baskent Için Uçus HUB'i Hedefi
ATO Baskani Gürsel Baran, yaptigi yazili açiklamada, Ankara’nin devlet yönetiminin merkezi olmasinin yani sira ayni zamanda cografi olarak da Türkiye’nin ortasinda yer aldigini belirterek, Ankara’nin çevre il ve ilçelerle hizli ve kolay ulasim baglantilarinin oldugunu söyledi.

Ankara’nin alti milyona yaklasan nüfusuyla ayni zamanda bir sanayi, ticaret, üniversite ve turizm sehri durumunda oldugunu kaydeden Baran, “Ankara’nin çevresinde yatirim, üretim ve ihracat potansiyeli bulunan kara yoluyla en fazla yarim gün, hizli trenle birkaç saatte ulasilabilecek il ve ilçeler yer aliyor. Baskent’imizin yurt disi uçuslarin HUB’i olarak konumlanmasi bu illerimizdeki yatirimcilarimizin, girisimcilerimizin, is insanlarimizin dünyaya açilmasini saglayacaktir. Ankara, gerek cografi konumu gerekse yakin çevre il ve ilçelerle karayolu ve hizli tren baglantilariyla yurt disi uçuslarda Anadolu’nun HUB’i olabilecek potansiyeli barindiriyor. Yakin bölgelerden gelen yolcularla birlikte yurt disi uçuslara talep arttikça, uçus sayilari da destinasyonlar da artacaktir. Bayrak tasiyici sirketimiz AnadoluJet’in Ankara merkezli konumlanmasini bu açidan çok önemli buluyoruz” diye konustu.

Ankara Esenboga Havalimaninin Avrupa’nin en modern havalimanlari arasinda yer aldigini ifade eden Baran, “30 milyon yolcu kapasitesine sahip, günde yaklasik 40 bin yolcuya hizmet veren Esenboga Havalimaninda iç ve dis hatlar bir arada yer aliyor. Esenboga çevre il ve ilçelerden gelecek talepleri karsilayabilecek durumda” seklinde konustu.



Çevre illerden de talep var

ATO Baskani Baran, çevre il ve ilçelerden de Ankara’nin yurt disi uçuslarin HUB’i olmasi yönünde taleplerin kendisine iletildigini ifade etti.

Kaynak: İHA