Altina Talep Yogun

Kayseri’de sarraflik yapan Bayram Erdogan, son 1 hafta içerisinde ciddi sekilde fiziki altina talep oldugunu söyledi.

Altina Talep Yogun
Altinin güvenli bir liman oldugunu belirten Erdogan, mücevher ve sarraf dükkanlarinin kalabalik oldugunu ve insanlarin ciddi sekilde fiziki altina talep gösterdigini söyledi.

Insanlara fiziki ve külçe altini önerdiklerini söyleyen Erdogan, “2023 yili ilk çeyreginde çeyrek altin fiyatinin 2 bin 200 TL görecegini öngörmüstük. Su an için çeyrek altinda bu rakamlari gördük. Gram altin fiyatinin bin 300 seviyelerini bulacagini söylemistik. Su anda bin 325 TL seviyelerinde. Yani her zaman önerdigimiz gibi altin güvenli bir liman. Su anda çok ciddi bir altin satisi söz konusu. Mücevher magazalari, sarraflar çok kalabalik. Özellikle son 1 haftadir, ciddi sekilde fiziki altin talebi var. Yani insanlar altin aliyorlar. Dolayisiyla külçe altin her zaman için daha avantajli gözüküyor. Halkimiza da biz her zamanki gibi külçe altin, fiziki altin öneriyoruz” ifadelerini kullandi.

"Gram altin bin 700, çeyrek altin 2 bin 800 seviyelerini bulacak"

Ons altinin 2 bin 300 seviyelerine çikmasi durumunda gram altinin bin 700, çeyrek altinin 2 bin 800 - 3 bin TL seviyelerine çikacagini dile getiren Erdogan, “Bundan sonraki süreçte altin fiyatlarinin ne olacagini merak eden vatandaslarimizla ilgili olarak da sunlari diyebiliriz; önümüzdeki seçimlerden sonraki süreci baz alirsak, dolar 25 seviyelerine çikarsa onsun da 2 bin 300 seviyelerine çikacagi öngörülüyor. Böyle bir senaryoda, gram altin yaklasik bin 650 - bin 700 TL olacak ki çeyrek altin 2 bin 800 - 3 bin seviyelerini görecegini tahmin ediyoruz. Daha önceki tahminlerimizde de halkimiza rakamlar çok afaki gelmisti ama bu yil içerisinde biz çeyrek altinin 2 bin 800 TL görecegini tahmin ediyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA