Adiyaman'da Okullar Açildi

6 Subat depremlerinin ardindan Adiyaman’da egitim ögretim 76 gün sonra basladi.

Adiyaman'da Okullar Açildi
Asrin felaketi olan 6 Subat Depremleri nedeniyle ara verilen egitim yeniden basladi.

Adiyaman’da 27 Mart tarihinde Kahta, Samsat, Gerger, Çelikhan ve Sincik ilçelerinde 267 okulda 40 bin ögrenci egitime baslanmisti. Adiyaman merkez, Gölbasi, Tut ve Besni ilçelerinde 481 okulda 105 bin ögrenci egitim ögretime 24 Nisan’da basladi.

Adiyaman’da bulunan 801 okuldan, yikilan, agir ve orta hasarli 100 okulun ögrencileri diger okullar ile eslestirildi.

Ara tatilin sona ermesi ve okullarin açilmasiyla ilgili Fuat Sezgin Ortaokulunda tören düzenlendi.

Düzenlenen törene Adiyaman Vali Vekili Muhammet Tugay, Milli Egitim Müdürü Ramazan Asçi katildi.

Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan ögrenciler siniflarina, ögretmenlerine kavustu.

Adiyaman Vali Vekili Muhammet Tugay, 76 gün sonra ögrencilerin okullarina kavustugunu belirterek, “Adiyaman’da 6 Subat’tan sonra hayatin normallesmesi için atilan adimlar devam ediyor. Bunlardan birisi de okullarin açilmasiydi. Bu gün 481 okulumuzda 105 bin ögrencimiz okula basladi.

Ögrencilerimizin mutlulugu gözlerine yansiyor. Bizde en az onlar kadar heyecanliyiz” dedi.

Milli Egitim Müdürü Ramazan Asçi, Adiyaman genelinde okullarin açildigini kaydederek, “27 Mart’ta 5 ilçemizde egitime baslatmistik. Suan Adiyaman genelinde egitim ögretimi baslatiyoruz. 481 okul, 105 bin ögrenciyle bu gün egitim ögretimi baslattik. Adiyaman genelinde kapali okulumuz yok. Ögretmenlerimiz burada, ögrencilerimiz burada. Yasadigimiz büyük bir deprem felaketinden sonra çocuklarimizi evlatlarimizi okullarla bulusturmak, bu fotografi görmek hem bizi hem ögretmenlerimizi, egitim çalisanlarimizi, hem çocuklarimizi çok mutlu etti. Adiyaman genelinde 801 okulumuz var. Bunlardan 400 tanesi hasarsizdi, 300 civarinda okulumuz az hasarli, 60 tane orta hasar, 40 tane agir, 13 tane de yikilan okulumuz var. Biz az hasarli okullarimizin yüzde 90’ini onardik. Suan Adiyaman genelinde 700’e yakin okulumuzda çocuklarimiza hizmet ediyoruz. Yüzde 15 civarinda okulumuz devre disi kaldi. Bu okullarimizda ikili egitim yaparak egitim sürecini baslattik” diye konustu.

Ögrenciler ise okullarina, arkadaslarina ve ögretmenlerine kavusmanin sevincini yasadiklarini aktardi.
Kaynak: İHA