Yildirim'da Çocuklara Çifte Bayram Hediyesi

Yildirim Belediyesi’nin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’nda hizmete açtigi Molla Yegan Çocuk Üniversitesi ile bilim insanlarinin ve yetenekli sanatçilarin yetismesine öncülük edecek.

Yildirim'da Çocuklara Çifte Bayram Hediyesi
Yildirim Belediyesi, Molla Yegan Çocuk Üniversitesi’ni hizmete açti. Açilis programina Yildirim Belediye Baskani Oktay Yilmaz, Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, Bursa Valisi Yakup Canbolat, Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, AK Parti Il Baskani Davut Gürkan ve davetliler katildi.

Fatih Sultan Mehmet’in hocalarindan Molla Yegan’in ders verdigi, karsilikli iki bloktaki 12 oda ve bir ders alanindan olusan ve toplam 2 bin 407 metrekarelik alan üzerinde bulunan Molla Yegan Çocuk Üniversitesi, yenilenen konseptiyle çocuklarin egitimine katki saglamanin yani sira özellikle Uzay ve Dünya Atölyesi ile küçük kasiflerin yetismesine imkân saglayacak. Es-Sufi’nin gök küresi ve Piri Reis’in haritasinin, Günes, Ay ve Dünya’nin küçük modellerinin, artirilmis gerçeklik uygulamalarinin bulundugu çocuk üniversitesinde ayrica ‘Canlilar Alemini Kesfediyorum’, ‘Maddenin Dünyasi’, ‘Enerji Bizimle’, ‘Elektrigin Gizemi’, ‘Sanal Gerçeklik’, ‘Oyuncak Kütüphanesi’, ‘Kitap Zamani’, ‘Hayal Tasarim’, ‘Sanat Atölyesi’, ‘Matematik Elimde’, ‘Benim Sahnem’, ‘Küçük Sefler Mutfakta’ ve ‘Robotik Kodlama’ ve ‘Teknoloji’ atölyesi yer aliyor. Ayrica çocuklarin aileleri ile hosça vakit geçirebilecegi anne-çocuk etkinlik mutfagi ile Yildirimli çocuklarimiz ebeveynleri ile birlikte nefis yemekler yapacak.

Hedefler arsa ulasacak

Molla Yegan Çocuk Üniversitesi’nin tüm Bursa’ya hayirli olmasini dileyen Yildirim Belediye Baskani Oktay Yilmaz, “Açilisini gerçeklestirdigimiz Mola Yegân Çocuk Üniversitesi Türkiye’nin son 20 yilda geldigi noktayi özetleyen bir eserdir. Burasi bir hayal, bilim, teknoloji ve sanat üniversitesidir. Molla Yegan Çocuk Üniversitesi, yarinlarimizin hayallerini ve hedeflerini arsa ulastiracak, evlatlarimizi Türkiye Yüzyili vizyonuna hazirlayacak bir üniversitedir. Burasi; babalarinin hayallerini asacak çocuklarin mekâni, Türkiye yüzyilinin filizidir” dedi.

Molla Yegan Medresesi’ni aslina uygun sekilde restore etmekle kalmayip, islevsel olarak da özüne uygun bir ilim yuvasi haline dönüstürdüklerini ifade eden Baskan Oktay Yilmaz, “Molla Yegân Medresesi, Fatih Sultan Mehmet Han’in hocasi Molla Yegan’in da ders verdigi tarihi bir medrese. Yildirim Belediyesi olarak, bir dönem atil kalmis daha sonra ise farkli hedeflerle kullanilmis olan bu medreseyi aslina uygun biçimde ihya ederek Molla Yegan Çocuk Üniversitesi’ne dönüstürdük. Biz bir hayal kurduk. Medrese bugün ayni konsept ile egitimine devam ediyor olsaydi nasil olurdu sorusundan yola çiktik. Osmanli’nin ilk döneminde birçok müderrisin yani günümüz profesörlerinin yetistigi bu mekani planlanan atölyeler ve olusturulan sergi alanlari ile aslina döndürerek geçmisi günümüz ve gelecekle bagladik. ‘Köklerden-gelecege’ diyerek, yeni Fatihlerin yetisecegi bir mekâni kentimize kazandirdik. Istedik ki bu mekândan istifade eden çocuklar, tipki Fatih Sultan Mehmet gibi çaginin ve akranlarinin ilerisinde olsun. O yüzden bu mekâna gelen çocuklarimiza kimyadan tutun da uzaya kadar farkli konularda egitimler veriyoruz. Evlatlarimizin yatkinlik ve yeteneklerine göre çok yönlü bir egitim ortami tesis ediyoruz. Bu ekosistemde; bilim, sanat, teknoloji ve degerlerimiz açisindan kabiliyetli çocuklar yetisecek. Ülkemizin dünya üzerinde merhamet dagittigi bir dönemde yetisen bu çocuklar, dünyaya adalet dagitan Fatih’in vizyonu ile kendi yarinlarina yürüyecekler. Inaniyorum ki Molla Yegân Çocuk Üniversitemiz, evlatlarimizin ufkunu açacak, onlarin hayal dünyasini zenginlestirecek ve yeni Fatihlerin yeni Aziz Sancarlarin yeni Selçuk Bayraktarlarin yetismesine vesile olacak” diye konustu.

“Bizim yaptiklarimizi hayal edemezler”

Medeniyet degerleri, kültürel zenginlikleri, mimari eserleriyle Türkiye’nin örnek sehirlerinden Bursa’da olmaktan duydugu memnuniyeti dile getiren Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, “Bizim hizmet anlayisimizin merkezinde Bursa’ya ve Türkiye’ye deger katmak var. 21 yildir bu hedef çerçevesinde çalisiyoruz. Tas üstüne tas koymak için gecemizi gündüzümüze katiyoruz. Bizim yaptiklarimizi hayata geçirdigimiz projeleri birilerinin hayalleri dahi yetmez” dedi.

Dünyada en anlamli ve dogru yatirimin insana yapilan yatirim oldugunu da hatirlatan Bakan Varank, “Bizim ilk önceligimiz çocuklarimiza ve gençlerimize yatirim yapmak. Iste Molla Yegan Çocuk Üniversitesi bu anlayisimizin önemli yansimalarindan birisi. Geçmis ile gelecegi bulusturan bu mekânda dünyanin gelecegini insa edecek nesiller yetisecek. Burada ögrendikleri ile dünyaya meydan okuyacaklar. Bugün nasil burada sergiledigimiz Türkiye’nin otomobili TOGG ile gurur duyuyorsak yarin buradan yetisen çocuklarimizin yapacagi hidrojen ile çalisan otomobiller yapacak olan çocuklarimizin basarilariyla gurur duyacagiz. Bu sehri sadece Türkiye’nin degil Avrupa’nin örnek sehri haline getirecegiz. Bizim vizyonumuz; Bursa’yi üretim, teknoloji, turizm, tarim denilince ilk akla gelen sehirlerinden birisi haline getirmek. Bu vesileyle geçmis ile gelecegi bulusturan bir projeyi Bursa’ya kazandiran Yildirim Belediye baskanimiz Oktay Yilmaz’i kutluyorum” diye konustu.

En güzel hediye Yildirim’dan

Yakup Canbolat, “23 Nisan Çocuk Bayrami’nda evlatlarimiza en güzel hediye Yildirim Belediyemizden geldi. Yildirim Belediyesi’nin vizyon projeleri arasinda sayabilecegimiz Molla Yegan Çocuk Üniversitesi’nde çocuklarimiz atronomi ve uzay bilimi temelli egitim alacaklar. Bu üniversiteden umuyorum ki gelecegin Fatihleri, Harezmileri, Ali Kusçulari, Piri Reisleri yetisecektir. Molla Yegan Çocuk Üniversitesi’nin Yildirim’a, Bursa’ya ve ülkemize hayirli olmasini temenni ediyorum” dedi.

Molla Yegan Medresesi’nin 600 yillik bir geçmise sahip oldugunu hatirlatan Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, “Burasi ecdadimizin ulastigi medeniyet ve kültür seviyesinin göstergesi. l. Dünyanin ilk 10 ülkesi arasinda olma hedefimizin temellerini burada atilacak. Kiymetli velilerimizden çocuklarini buralardan uzak tutmamalarini istirham ediyorum” dedi.

Program, protokolün kurdele kesmesi ve tesis ziyareti ile sona erdi.
Kaynak: İHA