Siirt'te 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayrami Coskuyla Kutlandi

Siirt’te 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami, büyük bir coskuyla kutlandi.

Siirt'te 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayrami Coskuyla Kutlandi
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami kutlamalari, sabah Cumhuriyet Meydani’nda Atatürk Aniti’na çelenk konulmasi, saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi, ‘14 Eylül Kapali Spor Salonu’nda yapilan çesitli etkinliklerle tören devam etti.

Törende, Il Milli Egitim Müdürü Deniz Edip tarafindan günün anlam ve önemini belirten bir konusma yapildi. Konusmanin ardindan ögrenciler tarafindan siirler okundu.

Yöresel halk oyunlari gösterisi ile devam eden kutlamalar, çuval yarismasi, sandalye kapma yarisi, halat çekme yarisi, yumurta tasima yarismalari ile devam etti.

Anaokulu ögrencileri tarafindan sahnelenen oyun ve dans gösterileri büyük bir begeni ile izlendi.

Ilkögretim okullari arasi siir, kompozisyon ve resim yarismasinda dereceye giren ögrencilere ödülleri, Vali Osman Hacibektasoglu ve esi Güney Hacibektasoglu hanimefendi tarafindan verildi.

Tören sonunda, Vali Hacibektasoglu ögrencilerle sohbet ederek, fotograf çektirdi.

Kapanis seremonisinin ardindan tören ve kutlamalar sona erdi.

Etkinliklere, Siirt Valisi ve Belediye Baskan Vekili Osman Hacibektasoglu, esi Güney Hacibektasoglu, Cumhuriyet Bassavcisi Tugan Sarica, Adalet Komisyon Baskani Erhan Obut, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Emrullah Büyük, Il Emniyet Müdürü Hakan Yildirimoglu, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Sindak, askeri ve mülki erkân, kamu kuruluslarinin müdürleri, meslek ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, ögrenciler, ögretmenler ve vatandas katildi.

Kaynak: İHA