Savas, Depremzede Çocuklarla Bulustu

23 Nisan’da depremzede çocuklarla bulusan Hatay Büyüksehir Belediye Baskani Doç. Dr. Lütfü Savas, yarinin gençligi olan bugünün çocuklarinin kendileri için çok degerli oldugunu söyledi.

Savas, Depremzede Çocuklarla Bulustu
Hatay Büyüksehir Belediye Baskani Doç. Dr. Lütfü Savas, Fenerbahçe Gönüllüleri Dernegi’nin organize ettigi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami etkinlikleri kapsaminda Hatay’in Samandag ilçesinde çocuklarla bir araya geldi.

Karaçay Mahallesi’ndeki Karaçay Sahra Okulu’nda düzenlenen etkinlikte, 6 Subat’taki depremlerde hayatini kaybedenler için saygi durusunda bulunuldu, sonrasinda ise Istiklal Marsi okundu.

Hatay Büyüksehir Belediye Baskani ve Atakas Hatayspor Onursal Baskani Doç. Dr. Lütfü Savas, çocuklarin bayramini kutlayarak basladigi konusmasinda “Bizim için çok umut veren bir gün. Çünkü Gazi Mustafa Kemal Atatürk yarinlari Türk gençligine emanet etmis ama yarinin gençligi olan bugünün çocuklari bizler için çok degerli. Sunu bilmek lazim, Hatay bizden önce 7 defa batmis, 7 defa da küllerinden dogmasini bilmis. Tabiatla dogal olaylarla savasmayi degil onlarla barisik yasamayi ögrendik” derken konusmasini söyle sürdürdü: Hatay’da yapilasma konusunda saglam temeller atiyoruz. Saglikli konutlar yapacagiz ve istiyoruz ki bundan sonra hiçbir çocuk yetim, hiçbir çocuk öksüz kalmasin. Hiçbir ailenin ocagi sönmesin. Insanlarimiz o depremlerden saglam ve saglikli çikmayi bilsin.” Dedi.

Atakas Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel ise etkinlige katilanlarin çok güzel ve gelecege umutla bakan bir topluluk oldugunu belirterek, "Galatasaraylisi, Besiktaslisi, Fenerlisi, Trabzonlusu, Hataysporlusu herkes burada. Hepimiz biriz. Hepimiz bu bayragin altinda bir bireyiz. Lütfen birbirimizi kirmadan, üzmeden, büyüdügünüzde de bu sekilde yan yana maçlara giderek bu ülkeyi huzur içinde bir topluluga kavusturun. Sizden tek ricam bu." diye konustu.

Siirlerin okundugu, marslarin söylendigi ve sportif etkinliklerin yapildigi programa yaklasik Bin çocuk katilirken Türkiye’nin farkli illerinden ögrenciler için gönderilen mektuplarin da okundugu program, hediye dagitimi ve hatira fotograflarinin çekilmesinin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA