Quick Sigorta'dan 23 Nisan Etkinligi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami kutlamalari çerçevesinde Quick Sigorta Gülseren-Hüseyin Dogan Ilkokulu’nda bugün baslayan etkinlikler, yarin da devam edecek.

Quick Sigorta'dan 23 Nisan Etkinligi
23 Nisan coskusunu çocuklara yasatmak için oyunlardan, dans ve kutlamalara etkinlik programi 24 Nisan’da Alanya Mahmutlar Quick Sigorta Gülseren-Hüseyin Dogan Ilkokulu’nda gerçeklestirilecek. Menova Gelisim ve Quick Sigorta is birligi ile temel egitim düzeyindeki çocuklara farkindalik kazandirmak amaciyla düzenlenecek etkinlik, Marmara Üniversitesi Ögretim Elemani Dr. Elif Küçükoglu tarafindan çocuklarin nasil bir gelecek düslediklerine odakli baslatilacak. Etkinlikte, Çocuk Bayrami’nda çocuklar için cosku ve nese dolu oyunlarla farkindalik kazandirmayi hedefleyen içerikler yer alacak.

Bu çerçevede TBMM’nin açilisinin 103’üncü, Cumhuriyetin ise 100’üncü yilinda ’gelecegin dünyasinin bugünün çocuklari tarafindan kurulacagi bilinci ile planlanan’ etkinlik, erken dönemde çocuklara kazandirilacak becerilerin güvenli bir dünya için en önemli yatirim olacagi üzerine kurgulandi. Ana sinifindan 4’üncü sinif ögrencisi çocuklarin yas gruplarina göre üzerinde ayri ayri düsünülen uygulamalarda, ’Tahmin Et Kim?’ oyunu ile güvenli ve güvensiz davranislari ayirt etme, ’Nasil Bir Dünya?’, oyunu ile beyin firtinasi ile gelecek tasarimi ve risk faktörlerini fark etme çalismalari yapilacak.

Ikramlar, müzik, oyun, dans ve kutlamalarla gerçeklesecek etkinlik, Quick Sigorta Gülseren-Hüseyin Dogan Ilkokulu’nun farkli ülke ve kültürlerden gelen ögrencilerinin katilimiyla gerçeklestirilirken, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’ni cosku ile kutlamanin yani sira baris dolu bir dünyada güvenli yasam kültürü için farkindalik saglayacak.

Etkinligin 23 Nisan’da açilisi yapilan ilk bölümünde ise çocuklarin kendilerini güvenli hissettikleri ortamlari ifade etmeleri amaciyla, ’en güvenli yer’ temali resimler yapmalari istendi. “Güvenli Bir Gelecek Için Baris Dolu Çocuklar” sanal sergileri planlanarak sanal ortamda ziyarete açildi. Bu resimler her sinif için olusturulan sanal müzeler ile okul içinde ve ailelerle paylasildi. Menova Gelisim ögrencilerinin 23 Nisan’a özel “Güvenli Bir Gelecek Için Baris Dolu Çocuklar” sanal resim sergisi için Artsteps internet adresi ziyaret edilebilecek.
Kaynak: İHA