Konteynerde Bayramlasmalar Devam Ediyor

Kahramanmaras’ta 6 Subat’taki depremlerde sonrasi yasamlarini konteyner kentlerde sürdüren afetzedeler, bayrama da ilk kez konteyner kentte girdi.

Konteynerde Bayramlasmalar Devam Ediyor
Kahramanmaras merkezli 6 Subat’taki depremlerde çok sayida binanin yikildigi Kahramanmaras’ta yasamlarini konteyner kentlerde sürdüren afetzedeler, bayrama da ilk kez konteyner kette girdi. Evlerini ve yakinlarini kaybetmenin verdigi üzüntüye ragmen bayramlik kiyafetlerini giyip, seker ve kolonyalarini hazirlayan depremzedeler, yakinlari ve konteynerdeki komsularini ziyaret ederek bayramlasti. Konteyner kente gelen çok sayida yardim gönüllüsü de beraberlerinde getirdikleri oyuncak, seker ve çikolatalari dagitarak çocuklarin yüzünü güldürdü.

Ailesiyle birlikte yasamlarini konteyner kentte sürdüren Ramazan Gönen, "Bizim için buruk bir bayram ama ailemiz yanimizda oldugu için mutluyuz. Ama toplum olarak büyük bir felaketten çiktik. Yine bayram oldugu zaman sevinç oluyor ama eskisi gibi olmuyor. Konteyner kentten yapandan Allah razi olsun. Bugünümüze sükürler olsun” seklinde konustu.

Depremden sonra ilk bayrama kavustuklarini belirten Hülya Gönen, "Ilk bayramimiz çok sükür kavustuk. Can kayiplarimiz var, yaralilarimiz var. Bugüne sükür. Basimizi sokabilecegimiz bir yer var” diye konustu.

Kaynak: İHA