Elazig'da Depremzede Çocuklara Dogal Terapi

Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü’nce Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen ve Elazig’da ikamet eden çocuklara yönelik dogal terapi etkinligi düzenlendi.

Elazig'da Depremzede Çocuklara Dogal Terapi
Elazig’da, 6 Subat tarihinde Kahramanmaras merkezli meydana gelen depremlerde Malatya’daki evleri agir hasar gören ve KYK yurtlarinda misafir edilen depremzede ailelerin çocuklarina özel Aile Çalisma ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü Psikososyal destek ekipleri tarafindan etkinlik düzenlendi.

Sosyal iyilestirici etkinlikler çerçevesinde yaklasik kurum bünyesindeki yurtlarda kalan çocuklarla beraber yaklasik 100 kisi merkeze bagli Çakmak Tepe mesire alaninda götürüldü. Çocuklarla doga yürüyüsü yapilip, çesitli sportif etkinliklerin ardindan kebap ikraminda bulunuldu. Günesli havayi firsat bilen çocuklar canli müzik esliginde doyasiya eglendi.

Depremden dolayi ailesi ile birlikte yurtta kalan 12 yasindaki Zeynep Adile Tayan, "Ilk kez bayrami Elazig’da geçiriyorum. Bugün hocalarimizin esliginde ormana geldik. Doga yürüyüsü, mangal, müzik etkinlikleri oldu. Çok mutluyum. Ögretmenlerime tesekkür ederim” dedi.

Keyifli vakitler geçirdiklerini dile getiren Zeynep Karatekin, "Malatya’dan deprem sonrasi Elazig’a geldim ve Elazig’da Izzetpasa Kiz KYK Yurdu’nda kaliyorum. Aile ve Sosyal Merkezi Müdürlügü’nün düzenlemis oldugu doga yürüyüsünü yapiyoruz. Doga yürüyüsü yaptiktan sonra oyunlar oynadik ve çiçek topladik” diye konustu.

Said Mirza Beyhan ise, "Elazig’a ilk defa geliyorum Izzetpasa Kiz Ögrenci Yurdu’nda kaliyorum. Bugün gezi için ormana geldik ve yürüyüs yaptik” seklinde konustu

Etkinlikte çocuklarla birebir ilgilenerek sohbet eden Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Ali Sait Çeçen, "6 Subat tarihinde ülkemizde yasanan büyük felaketten sonra her alanda bakanligimiz olarak çocuklarimizin ve depremzedelerimizin yaninda olduk. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami münasebetiyle bugün burada çocuklarimiza depremin kaygisini azaltici güzel bir sosyal etkinlik düzenledik. Çocuklarimizin yüzlerindeki tebessüme ortak ve vesile olmak çok güzel bir duygu” dedi.

Kaynak: İHA