Bursa Büyüksehir'e 3 Yeni Baskan

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami nedeniyle tüm makamlar çocuklara kalirken, Bursa Büyüksehir Belediye Baskanligi makamina da 3 yeni baskan oturdu. Makamini gelecegin baskanlarina devreden Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, tüm çocuklarin bayramini kutladi.

Bursa  Büyüksehir'e 3 Yeni Baskan
Bu yil Ramazan Bayrami ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’nin ayni güne denk gelmesi çocuklara çifte bayram yasatirken, gelecegin ülke ve kent yöneticileri bir günlügüne de olsa makamlari sahiplerinden devraldi. Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas da makamini Cavit Çaglar Ilkokulu 4. Sinif ögrencileri Hasan Eren Turna, Aysenur Kaya ve Burcu Çiçek’e devretti. Gelecegin baskanlari Heykel’deki tarihi binada düzenlenen devir teslim törenine okul müdürleri Abdürrahim Çiçek, sinif ögretmenleri Sermin Çaliskan ve aileleri ile birlikte geldi.

Gelecegin belediye baskanlarini tek tek makam koltuguna oturtan Baskan Alinur Aktas, öncelikle Büyüksehir Belediyesi’nin hizmet alani ve personel durumu hakkinda bilgiler verip, yeni baskanlarin kent yönetimine dair hayallerini sordu. Baskanlik koltuguna ilk oturan Hasan Eren Turna, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Baskani Nurullah Yildiz’i telefonla arayip, Bursaspor’un hak ettigi yere gelmesi için gerekli tüm çalismalarin yapilmasi talimatini verirken, kendisi için de Bursaspor formasi, futbol topu ve ailesi ile birlikte gidecegi bir maç için bilet istedi.

Hayvanlari çok sevdigini belirten çiçegi burnunda baskan Aysenur Kaya da Saglik Isleri Dairesi Baskani Esat Yalman’i arayip, okulundaki tüm dördüncü sinif ögrencilerinin bir gün Hayvanat Bahçesi’nde agirlanmasini istedi. Bir diger baskan Burcu Çiçek de Tarim Peyzaj A.S. Genel Müdürü Semih Polat’i arayip, okullarinin bahçesine agaç dikilmesi ve çevre düzenlemesi yapilmasi talimatini verdi.

Bu makamlar onlarin

Her yil oldugu gibi bu yili da 23 Nisan’i birbirinden farkli etkinlikle kutladiklarini hatirlatan Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, Merinos Park’ta yaptiklari çocuk senliginin çok büyük ilgi gördügünü hatirlatti. Meclisin açilmasinin dogrudan çocuklarla bir ilgisi olmamasina ragmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bugünü çocuklara armagan ettigini hatirlatan Baskan Aktas, “Çünkü gelecegin milletvekilleri, bakanlari, cumhurbaskanlari, valileri, belediye baskanlari çocuklarimiz. Bizler bu makamlarin emanetçileriyiz. Bu makamlari bir gün onlara devredecegiz. Onlar da gerçekten bu makamlari hak ettiklerini gösterdiler. Ben bu vesileyle tüm çocuklarimizin bayramini bir kez daha kutluyorum” dedi.

Kaynak: İHA