Hatay'da Gözyaslariyla Dolu Bayram

Kahramanmaras’ta meydana gelen depremlerin ardindan en büyük yikima ugrayan illerin basinda gelen Hatay’da ilk bayram mezarliklarda gözyasi vardi.

Hatay'da Gözyaslariyla Dolu Bayram
Hatay, Ramazan Bayrami’na buruk girdi. Binlerce vatandasin hayatini kaybettigi sehirde bayramin ilk günü sehirde kalanlar mezarliklara akin etti. Yakinlarinin mezarlarinin basinda dua okuyanlar gözyaslarina boguldu.

AK Parti Genel Baskan Vekili Prof. Dr. Numan Kurtulmus ve Milli Savunma Bakani Hulusi Akar da mezarlik ziyaretinde bulunarak dua etti.

Depremde annesini ve babasini kaybeden Nejat Özkan, artik ellerini öpebilecegi bir anne ve babasi olmadigini belirterek, “Hiçbir zaman bizi yalniz birakmadilar. Her bayramda birlikteydik, simdi elini öpecegimiz annemiz babamiz yok. Yani hayatin tadi kalmadi, yasama sebebimiz bile yok. Tadi tuzu yok yani. Bizim her seyimiz vardi, onlar gitti her seyimiz yok oldu” dedi.

Dokuz yakinini kaybettigini söyleyen Hanifi Temizkan ise, “Dokuz tane cenaze gömdüm buraya. Simdi ise ziyarete geldim. Zor ama yapacak bir sey yok. Allah’tan gelen bir sey, sükür etmemiz lazim” seklinde konustu.

Kaynak: İHA