3000 Rakimli Karabet Geçidi Kar Altinda

Türkiye’nin 3000 rakimiyla en yüksek geçidi olan Van’daki Karabet Geçidi, Ramazan Bayrami’nin ilk günü yagan karla beyaza büründü.

3000 Rakimli Karabet Geçidi Kar Altinda
Van’da dün etkili olan saganak yagmurun ardindan birçok ev ve is yeri sular altinda kalirken, yagmur yüksek kesimlerde yerini kar yagisina birakti. Türkiye’nin 3000 rakimiyla en yüksek geçidi olan Karabet Geçidi de kar altinda kaldi. Ramazan Bayrami’ni karla karsilayan Bahçesarayli vatandaslar, bu duruma alisik olduklarini söylediler. Su an bazi sehirlerde vatandaslarin denize girdigini dile getiren bölge sakinleri, Van-Bahçesaray yolunun ise karla kapli oldugunu ifade ettiler.

Karayollari 11. Van Bölge Müdürlügü, kar yagisi ve tipiden dolayi mahsur kalma olaylarina karsi bölgeye yakin bir noktada is makinelerini hazir bekletiyor.
Kaynak: İHA