Ucuz Çikolataya Dikkat

Bayram öncesi alisverisin ilk sirasinda yer alan çikolata, yüksek fiyatiyla el yakarken, piyasada ucuza satilan ürünler ise içerdigi margarin yagi glikoz nedeniyle ileride saglik sorunlarina neden olabiliyor.

Ucuz Çikolataya Dikkat
Ramazan Bayrami arifesinde vatandaslarin bayram alisverisi de hizlandi. Listelerin ilk siralarinda yer alan ikramlik çikolatanin fiyatinin yüksek olmasi nedeniyle vatandaslar da ucuz ürünlere yöneliyor. Isin uzmanlari ise vatandaslari ucuz ürün alip sagliklarindan olmamalari konusunda uyarilarda bulundu.

Izmir’in sembol çikolatacilarindan Kemal Kutucu, gerçek çikolatanin kakao yagindan imal edildigini söyleyerek, “Kokolin ise margarin yagindan yapilir. Margarin yaginin insan vücuduna zararlari oldugu tibben kabul edildi. Bunu doktorlar da söylüyor. Kokolin de bunlardan yapildigi için çok saglikli ve lezzetli olmuyor. Adet yerini bulsun diye onlarla geçistirmeye çalisiyor vatandaslar. Çok almayin az alin ama agiz tadini verecek sagligi bozmayan seyleri tüketin önerisinde bulunuyorum” dedi.



“Gerçek çikolatayi kolaylikla anlayabilirler”

Çikolata ve kokolin için ‘Biri tereyagli pilav, biri margarinli pilav’ benzetmesini yapan Kutucu, “Kakao yagindan yapilan çikolatanin lezzeti baska oluyor. Bunu insanlar kolaylikla anlayabilirler. Sadece bayram için tezgah kuran seyyar saticilar var bir de. Vatandaslara bunlardan alisveris yapmamalarini öneriyorum. Isi sadece çikolata olan esnaftan alisveris yapin” diye konustu.

Kutucu, alisveris için Tarihi Kemeralti Çarsisina eskisi gibi ragbet olmadigini da ifade ederek, “Daha çok yasli insanlar alisveris için Kemeraltini tercih ediyor gelenek oldugu için” dedi.

Kaynak: İHA