Füzyon'da Sismothon Etkinligi

Ankara Mamak Belediyesi Inovasyon ve Teknoloji Müdürlügü bünyesinde kurulan Mamak Füzyon markasina bagli Füzyon Community, AFAD, SAR ve Ankara Üniversitesi ortakliginda bir hackathon (yazilim gelistiricilerinin, arayüz tasarimcilarinin ve bilgisayar programcilarinin yeni bir proje gelistirdikleri yarisma) hayata geçirdi.

Füzyon'da Sismothon Etkinligi
Etkinlikte deprem öncesi, ani ve sonrasi için alinabilecek önlemlere, olusturulabilecek altyapiya ve bu durumlarin olumsuz etkilerini azaltmaya, hatta ortadan kaldirmaya yönelik yenilikçi ve teknolojik çözümler üretildi. Deprem öncesi ve sonrasi süreçleri için gelistirilen projelerin hackathonunda alaninda uzman isimler birbirinden önemli sunumlar gerçeklestirdi. Katilimcilara deprem öncesi ve sonrasi egitimlerin yani sira; ekip kurabilme, yalin kanvas, sunum becerisi, tasarimsal düsünme egitimleri ve yapay zeka ve Pyhton, web tasarimi ve Javascript ve Android ve IOS’da mobil uygulama konularinda egitimler de verildi.

Türkiye Bilimsel ve Teknik Arastirma Kurumu (TÜBITAK) Baskani Hasan Mandal, Füzyon’un etkinligine katilarak sunum yapti ve ögrencilerle bulusup gerçeklestirdikleri projelerle ilgili bilgi aldi. Mandal, Sismothon’a katilan yarismaci ögrencilere basarilar diledi.

“Gençlerimize güveniyoruz”

Sismothon etkinligine katilan ve gençlerle bulusan Mamak Belediye Baskani Murat Köse ise, “Biz geçen yüzyilin çocuklariyiz. Siz bu yüzyilin çocuklarisiniz. Güzel ülkemizi siz daha da ileriye tasiyacaksiniz. Yapabileceginizden hiç kuskumuz yok. Gençlerimize güveniyoruz” dedi.

Etkinlikte Ankara Üniversitesi Eczacilik Fakültesi ögrencilerinden Abdullah Onur Yilmaz, Ali Talip Coskun, Muhammed Talha Kizilgül META takimi ile birinci olurken; Yildiz Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ögrencilerinden Umut Güzel, Samet Burhan, Ahmet Burak Imal, Tolga Selimoglu ikinci; Ankara Bestepe Koleji 10. sinif ögrencilerinden Arif Emre Özden, Nail Erdem Demir, Bahar Demirbas ve Zeynep Aziz üçüncü oldu.
Kaynak: İHA